Mød landets fremmeste forfattere på Thorvaldsens Museum
Bertels Bibliotek

Mød landets fremmeste forfattere på Thorvaldsens Museum

January 3, 2022

Arrangementer 2022

Vi glæder os til at byde velkommen til endnu en sæson af Bertels Bibliotek i de stemningsfulde lokaler på Thorvaldsens Museum. Hør forfatterne fortælle om national identitet, livet i provinsen, mord i København og oversete kvinder i verdenshistorien.

Kommende arrangementer:

15. september 2022: Heidi Amsinck AFLYST

En udvandrers kærlighedserklæring til det København, hun forlod for 30 år siden, men stadig i ånden bor i.

27. oktober 2022: Lise Ringhof & Erik Valeur

Om at gøre danskernes liv i det 21. århundrede til skønlitteratur.

Køb billetter


Billetter

Entre: 120 kr. pr. arrangement

Med i prisen får du indgang til museet og et glas vin. Dørene åbnes kl. 17.30, hvor interesserede desuden kan få en gratis omvisning og introduktion til Bertel Thorvaldsen.


Om Bertels Bibliotek

I Bertels Bibliotek inviterer Thorvaldsens Museum og Gutkind Forlag sammen med AOF Storkøbenhavn til en række litteratur-events.

Bertels Bibliotek er et læsefællesskab, hvor du kan møde nogle af landets mest markante forfattere og høre dem fortælle om alt fra national identitet og livet i provinsen til oversete kvinder i verdenshistorien.

Men hvorfor hedder det egentlig Bertels Bibliotek? Jo, Bertel Thorvaldsen var ikke alene billedhugger, han var også en passioneret samler med et imponerende bibliotek. En bogsamling, der rummer op mod tusind antikke bøger med alt fra ægyptiske encyklopædier fra Napoleons samling til bøger af Goethe og Voltaire. Livet igennem brugte Thorvaldsen bøgerne som inspiration til sine værker, og flere af bøgerne er sjældne, andre er sande pragtværker.

Men Bertel Thorvaldsen var også ordblind, så han kæmpede med bøgerne, som han af og til fik læst højt. Vi har opkaldt vores læsefællesskab efter Bertel Thorvaldsen, fordi vi beundrer den besværede men inspirerede læser. Bertels Bibliotek er for alle, der vil bøgerne – uanset forudsætninger.

Tidligere arrangementer:

3. marts 2022: Lotte Kaa Andersen

Om videnskabskvinden Inge Lehmann, der gjorde en revolutionerende opdagelse, men i lighed med andre markante kvindelige skikkelser i verdenshistorien er blevet overset.

21. april 2022: Lotte Kirkeby

Om at skildre de nære relationer og livet i provinsen i skønlitterær form.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu