Ny roman fra Dorthe Nors udkommer på Gutkind
Pressemeddelelse

Ny roman fra Dorthe Nors udkommer på Gutkind

December 16, 2021

"Dorthe Nors är en av de viktigaste skandinaviska samtidsförfattarna och en hel värld väntar på den roman, som hon nu skriver.”
- Astri von Arbin Ahlander, Ahlander Agency

Dorthe Nors barsler med en ny roman til udgivelse i 2023/24. Hun har valgt at udsende den på Gutkind Forlag.

Dorthe Nors har igennem de seneste 10 år opnået et internationalt gennembrud, som er nærmest uden sidestykke for en dansk forfatter. Derfor er det lidt af en nyhed, når hun annoncerer, at en ny roman er på vej – både herhjemme og i udlandet. Det bliver desuden indledningen på Dorthe Nors’ samarbejde med Gutkind.

Som Dorthe Nors’ agent, Astri von Arbin Ahlander på Ahlander Agency, udtrykker det: "Dorthe Nors är en av de viktigaste skandinaviska samtidsförfattarna och en hel värld väntar på den roman, som hon nu skriver.”

Direktør Jacob Søndergaard glæder sig over at byde Dorthe Nors velkommen på Gutkind: ”Meget få nulevende danske forfattere omtales med så stor agtelse i verdens førende litterære tidsskrifter og litteraturtillæg, med så stor interesse blandt toneangivende kritikere, forfattere og forlæggere, som Dorthe. Det er ganske spektakulært og helt velfortjent. Vi er stolte af den tillid, Dorthe viser Gutkind ved at vælge os som udgiver af sin nye roman og glæder os til samarbejdet.”

Om romanen, og om samarbejdet med Gutkind siger Dorthe Nors:

”Det er sjældent godt, for den der skriver, at vide for meget om det sted, hun skal skrive sig hen. Jeg er ved at skrive en roman, det ved jeg dog. Jeg ved også, at den kommer til at tage læseren ud i et øde landskab, hvor en gruppe mennesker – naboer – forsøger at få hold på de bristede bånd, de har med sig, og de relationer de har og får til hinanden. Romanen begynder, som den ser ud lige nu, med ordene: ’Skumring, en bil for foden af bakken. Hun stod i maskinhuset’. Men hvor historien ender ved ingen endnu, heller ikke jeg. Kun at den er på vej, og at jeg er meget glad for, at den er på vej hos Gutkind.

Gutkind har på kort tid vist, at de er et internationalt orienteret forlag på dansk grund med mod, format og talent til at løfte litteraturen. Jeg ser frem til et samarbejde på et højt professionelt plan i et iderigt forlagshus drevet frem af nogle af dansk bogbranches stærkeste aktører.”

Foto: (c) Petra Kleis

For mere info, kontakt direktør Jacob Søndergaard: jacob.sondergaard@gutkind.dk

Ved ønske om PR-foto, kontakt pressechef Mette König: mette.konig@gutkind.dk

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu