De blodgyldne 1 - Dødløs

De blodgyldne 1 - Dødløs

En original og aktuel fantasyserie om race, køn og seksualitet.
Læs et uddrag

"Spændende og velskrevet fantasy-fortælling om kvindeundertrykkelse og angsten for det ukendte."
- Dansk BiblioteksCenter

Til den årlige blodceremoni, hvor farven på unge pigers blod afgør deres skæbne, flyder gyldent blod fra Dekas årer. Deka må indse, at hun er alaki – en næsten-udødelig dæmon. I håb om at finde en plads i verden tilslutter hun sig kejserens hær af alaki-krigere, men det går langsomt op for hende, at hun ikke kan stole på nogen, og at intet er, hvad det giver sig ud for at være. Måske ikke engang hende selv.

De blodgyldne – Dødløs er første bind i Namina Fornas storslåede og tidsaktuelle fantasy-trilogi. Da bogen udkom i USA, røg den direkte ind på New York Times' bestsellerliste, og er bl.a. blevet rost af forfattere som Dhonielle Clayton, der har udtalt: "En mørk feministisk fortælling spundet på blod og guld. Must read!"

Filmrettighederne til De blodgyldne-trilogien blev solgt umiddelbart efter, at første bind udkom i USA, og det er offentliggjort, at Namina Forna selv bliver manuskriptforfatter på spillefilmene.

Bogen er oversat til dansk af Sara Ejersbo, der er cand. mag. i Litteraturvidenskab. Til daglig arbejder hun med børne- og ungdomslitteratur som både forfatter, redaktør og oversætter.

Udgivelsesdato: 27. oktober 2021.

Namina Forna
Forfatter

Namina Forna

Forfatter og producer til film og TV. Hendes fantasy-trilogi har ligget på New York Times' bestsellerliste og er solgt til filmatisering.
Læs mere om Namina Forna
Læs og tal sammen

Fordyb dig i 'De blodgyldne' med en reading journal

Er du klar til at træde ind i riget Otera, hvor De blodgyldne foregår?

Med denne reading journal får du den perfekte ledsagerske ved hånden, så du bl.a. kan huske de vigtigste citater og passager samt holde justits med din oplevelse af bogen undervejs.

Fordyb dig i 'De blodgyldne' med en reading journal
Fordyb dig i 'De blodgyldne' med en reading journal

Anmeldelser

Dansk BiblioteksCenter

"En virkeligt spændende og velskrevet fantasy-fortælling om kvindeundertrykkelse og angsten for det ukendte. Universet er gennemført, med plads til stærke følelser, venskab og kærlighed og Deka er et stærkt og nuanceret bekendtskab."
- Christine Christensen / Lektørudtalelse

Rikkes bøger

"Hvad gør man når man ikke har stjerner nok?! ... Jeg tror det er første gang hvor alt jeg har efterlyst eller sukket efter er blevet opfyldt i et litterært værk: power, kærlighed, overraskelser."

100 bøger 1 år

"En af mine favoritudgivelser fra i år ... Hele denne bog er så velkonstrueret og den holder konstant hjernen igang ... Anbefales til alle, der savner et twist i fantasygenren."

Den krøllede bibliotekar

"Den har det hele. God vs ond, fantastiske skabninger, kærlighed og en hovedperson der skal finde sig selv. Tilsat kvindekamp og oprør mod patriarkatet. Jeg glæder mig allerede til anden bog udkommer."

Boggrippen

"En fremragende bog ... Sjov at læse."

Din boganmelder

"Skøn bog! ... Jeg elskede de feministiske elementer i bogen."
- Rikke Bruun Petersen

Fuglsangforoven

"Fantastisk flot ... Samtidig med, at bogen generelt er en god fantasy-roman, så sætter den også skarpt på emner som racisme, ulighed og fordomme."

Bogdoktor

"Alt ved den gjorde mig nysgerrig ... Fantasybøger kan lære os noget om den virkelige verden. Læs og lær. Og nyd den."

Shelflove20

"Skøn bog! ... Jeg elskede de feministiske elementer i bogen."

Juliethebookcat

"De blodgyldne er ikke bare en virkelig flot bog - den er også god ... Sproget er levende og karaktererne godt beskrevet."

Bech's Books

"Dødløs kan "bare" læses som en god fantasy-historie, men den er så meget mere ... Hvor jeg altså glæder mig til den næste bog i serien."

Renfantasi

"En god bog ... Viser hvor vigtig fantasy kan være i forhold til kritik af samfundet"

Bogfeber

"Actionfyldt, badass fantasy i et nytænkt univers ... Sproget er flot, karaktererne er velkomponerede og hele historien er troværdig"

Boghjemmet

"Velskrevet, medrivende og svær at slippe, og jeg kan kun varmt anbefale alle der elsker fantasy, at give den en chance!"

De unges ord

"Fyldt med action ... Glæder mig til at læse resten af serien."


Køb 'De blodgyldne 1 - Dødløs' hos din foretrukne boghandler

Bog

Ca. 350 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: October 27, 2021

Oversætter: Sara Ejersbo

Omslag: Tarajosu / Rasmus Funder

Format: Hardcover

ISBN: 978-87-434-0178-0

E-Bog

Ca. 350 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: October 27, 2021

Oversætter: Sara Ejersbo

Omslag: Tarajosu / Rasmus Funder

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0179-7

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu