Med døden til følge

Med døden til følge

Nervepirrende psykologisk thriller til alle der holder af gys, gåsehud og genfærd.
Læs et uddrag

"En uhyggelig og reflekteret historie om, hvad der sker med de efterladte, når et barn dør"
- Jyllands-Posten

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Udgivelsesdato: 1. september 2022.

Lars Daneskov
Forfatter

Lars Daneskov

Prisvindende forfatter og journalist, hvis store forfatterskab tæller bøger til både børn og voksne.
Læs mere om Lars Daneskov
Læs og tal sammen

Dyk ned i Lars Daneskovs 'Med døden til følge'

I læs og tal sammen-materialet finder du et interview med forfatteren samt spørgsmål til bogen.

Dyk ned i Lars Daneskovs 'Med døden til følge'

Anmeldelser

Jyllands-Posten

"Inde i børnegyseren gemmer der sig en meget fin fortælling om savn og sorgbearbejdelse ... Med døden til følge er en uhyggelig og reflekteret historie om, hvad der sker med de efterladte, når et barn dør ... Gys for pengene ... genren klæder ham ... Sproget er konkret og smukt."
- Gro Vase

Ekstra Bladet

"Normalt er der store grin i Lars Daneskovs børne- og ungdomsbøger, men nu beviser han, at han også formår at skrive om døden, om sorgen og om det at være blevet tilbage, når man er søsteren med de knuste forældre. Smukt og vedkommende."
- Helle Kastholm Hansen

Politiken

"Lars Daneskov skriver normalt i dur, men han mestrer også mol. Denne gang har han skrevet en skrækindjagende bog ... Lars Daneskov har et godt tag på at beskrive, hvorledes sorg og savn bliver til forstening."
- Steffen Larsen

Dansk BiblioteksCenter

"En gribende og dragende uhyggelig thriller om tab og sorgen ved at miste. Og så er det en spøgelseshistorie som får en til at tænke lidt efter endt læsning. Inden for sin genre, er dette noget af det bedste, den altid dygtige forfatter har skrevet. Lars Daneskov har før skrevet uhygge såsom i Maskernes hus, og fælles for dem begge er det psykologiske gys, som langsomt intensiveres gennem bogen."
- Martin W. Hansen / Lektørudtalelse

Litteratursiden

"Gribende og uhyggelig fortælling om Liva, der har mistet sin storebror i en ulykke. En virkelig god og vigtig roman om sorg til større børn."

Randi Glensbo

"En reminder til alle om forpligtelsen til at leve videre for de levendes skyld. ... En bog man ikke kan undgå at blive berørt af."

Bogbanden

"Ikke kun en fornøjelse grundet uhyggen – også med de ret så poetiske sætninger, der sætter livet og døden i perspektiv."

Bogoplevelsen

"Helheden af alt fra spøgelser, døde søskende, kamplystne hovedpersoner, uforklarlige hændelser og irriterende forældre skaber en roman, som både appelerer til fritidslæsning og værklæsning på skolens 5.-6. klassetrin."

Litteraturtale

"Med døden til følge er en stramt komponeret gysende fortælling om en familie i den dybeste sorg, og romanen kan læses af større børn og unge, men bestemt også af deres voksne - som afsæt for en samtale om tab, sorg og forpligtelsen til at leve, selvom ens elskede dør.”

Skolebibliotekaren_lene

"De varmeste anbefalinger fra 6. klasse, jeg synes, at bogen har undervisningspotentiale, men er bestemt også en bog, der kan læses for sin gode historie eller for at forstå sin egen sorg."

My_classroom_dk

"Jeg blev uden tvivl grebet, og efter jeg kender hele handlingen og slutningen, kan jeg kun sige – jeg bliver nødt til at læse den én gang til."

Litteraturhjørnet

"Lars Daneskov har skrevet en virkelig spændende roman, som er nem at komme igennem og nok helst skal læses i selskab med andre (og ikke alene på værelset)."

Katrinejoergen

"Bogen tegner på eminent og lyrisk vis et billede af en familie ramt af den mest afgrundsdybe sorg. Sorgen over at miste et barn og en bror er altoverskyggende, og det fanger forfatteren på fineste vis. Det er hjerteskærende læsning og meget rørende ... Sikke en historie – og sikke et gys! Anbefales fra 5.-6. klasse."

Bogens_liv

"Sproget er letlæseligt og plottet er godt skruet sammen og passer perfekt til målgruppen. Samtidig kan denne fortælling også ramme og røre andre og ældre målgrupper."

Julie.ottosen

"Med døden til følge er et mildt gys, men en helt formidabel historie om sorg. Den er gribende, hjerteskærende og rørende."

Bogmaerket

"Forfatteren er i den grad lykkedes med at bringe spænding og gys ind i fortællingen uden det bliver for voldsomt ... bogen lægger op til samtaler om at miste, sorg og tab, men mest af alt - om vigtigheden af at leve videre."


Køb 'Med døden til følge' hos din foretrukne boghandler

Bog

173 sider

Vejl. udsalgspris: 199,95 kr.

Udg. dato: September 1, 2022

Omslag: Rasmus Funder

Format: Hæftet m. flapper

ISBN: 978-87-434-0373-9

Lydbog

3 timer 14 minutter

Vejl. udsalgspris: 149,95

Udg. dato: September 1, 2022

Indlæst af: Lars Daneskov

Omslag: Rasmus Funder

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0374-6

E-Bog

173 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95

Udg. dato: September 1, 2022

Omslag: Rasmus Funder

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0375-3

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu