Emma Bess

Emma Bess

Debuterede med novellesamlingen "Mødre, døtre, søstre" (2018), som hun modtog debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat for.

"Emma Bess skriver sanseligt og opmærksomt." - Information

Emma Bess (f. 1989, Aarhus) er uddannet fra Forfatterskolen. Hun debuterede med novellesamlingen Mødre, døtre, søstre (2018), som hun modtog debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat for.

Om bogen skrev Politiken i en 5-hjertet anmeldelse: "Sitrende skønne, mystiske og helt igennem overrumplende noveller ... Jegfortællerne i Emma Bess’ suveræne debutnoveller har mange spørgsmål til tilværelsen, der strømmer gennem sproget, strukturen og handlingen."

"De nære forhold i familien er blevet endevendt i nyere dansk litteratur mangen en gang ... Man kunne fristes til at tænke, at nu er alt efterhånden endevendt, og nu er det blevet svært at sætte sig til tasterne og få nye fine detaljer eller overraskende store linjer frem. Men heldigvis bliver man ikke bekræftet i den antagelse. Når den gode litteratur kommer til, bliver man overrasket og henrykt på ny. Og præcis sådan er det med Emma Bess’ noveller, Mødre, døtre, søstre. Hendes noveller henrykker." - sagde Anne-Marie Mai, litteraturprofessor, i sin tale til Emma Bess ved prisuddelingen.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu