"Det begyndte med, at en af mine venner opfordrede mig til at skrive en falsk dating-historie"
Interview med Ali Hazelwood

"Det begyndte med, at en af mine venner opfordrede mig til at skrive en falsk dating-historie"

November 2, 2022

Bestsellerforfatter Ali Hazelwood fortæller her om 'Hypotesen om kærlighed'

Med afsæt i sin akademiske karriere som naturvidenskabelig forsker har Ali Hazelwood skrevet en af tidens mest hypede kærlighedsfortællinger med humor og kant. 'Hypotesen om kærlighed' er blevet et fænomen på TikTok, er på New York Times’ bestsellerliste, solgt til udgivelse i 26 lande og har over 600.000 ratings på Goodreads.

I 'Hypotesen om kærlighed' følger vi hovedpersonen, Olive Smith, der er ph.d.-studerende og står over for et gennembrud i kræftforskningen. Hun er derfor også mere til lange dage i laboratoriet end til faste forhold, som man aldrig kan være sikker på udfaldet af. Men da Olive må sætte sit eget hjerte under mikroskopet, indser hun, at det bliver den sværeste opgave, hun nogensinde har skullet løse.

Hvad inspirerede dig til at skrive Hypotesen om kærlighed?

Hypotesen om kærlighed er oprindeligt fanfiktion. Jeg deltog i en fandom-udveksling, hvor en af mine venner opfordrede mig til at skrive en falsk dating-historie. Jeg havde lige set To All The Boys I've Loved Before (da. Hvis bare du var min), som jeg var helt vild med, så jeg tog udfordringen op og begyndte at skrive.

Hvordan har du brugt din baggrund som naturvidenskabelig forsker i din skriveproces?

Jeg har brugt det til at beskrive det studiemiljø, jeg kender rigtig godt, og steder som fx klasseværelser og laboratorier. I min anden bog, Kærlighed på hjernen, er hovedpersonen neuroforsker, lige som jeg selv er. Det har været rigtig sjovt at flette nogle af mine yndlingsemner om neurovidenskab ind i fortællingen.

"At skrive om det akademiske miljø i en fiktiv ramme har givet mig mulighed for at se det komiske i det og grine af det."

Hvorfor tror du, at romantiske komedier om kvinder i naturvidenskab og den akademiske verden fascinerer læsere over hele verden?

Jeg ved ikke, hvorfor andre mennesker er det, men grunden til, at jeg personligt godt kan lide at skrive om det miljø, er, at det i en lang periode har været et meget stressende sted for mig at være. At skrive om det akademiske miljø i en fiktiv ramme har givet mig mulighed for at se det komiske i det og grine af det.

Hvad er så fascinerende ved det naturvidenskabelige miljø?

Det er svært at sige noget meget generelt om det. Personligt valgte jeg en karriere inden for naturvidenskab, fordi der var konkrete forskningsspørgsmål, jeg gerne ville forsøge at besvare, og fordi jeg virkelig elsker hele processen med at designe et eksperiment, indsamle data og analysere dem.

Hvad kan du godt lide ved romance-genren?

Det hele! Jeg elsker arketyperne, at genren er så karakterdrevet, alle følelserne og de lidt mere spicy scener, og at det hele ender lykkeligt.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu