Angela Merkels selvbiografi 'Frihed' udkommer på Gutkind Forlag
Pressemeddelelse

Angela Merkels selvbiografi 'Frihed' udkommer på Gutkind Forlag

13. maj 2024

"Jeg vil gerne vise, hvordan politik fungerer, hvilke principper og mekanismer der er i spil – og hvad der guidede mig"
- Angela Merkel

Tysklands tidligere forbundskansler Angela Merkel har skrevet sine politiske erindringer. Bogen, der er et resolut forsvarsskrift for frihed, udkommer simultant i en lang række lande heriblandt Danmark 26. november 2024.

"Jeg vil gerne vise, hvordan politik fungerer, hvilke principper og mekanismer der er i spil – og hvad der guidede mig." Sådan siger Angela Merkel om sin erindringsbog, Freiheit, som er skrevet i samarbejde med Beate Baumann, og som Gutkind udgiver i Danmark med den danske titel Frihed.

"Hvad er frihed for mig? Dette spørgsmål har optaget mig hele mit liv. Politisk, selvfølgelig, fordi frihed forudsætter demokratiske vilkår, uden demokrati er der ingen frihed, ingen retsstat, ingen respekt for menneskerettigheder. Men spørgsmålet optager mig også på et andet plan. Frihed er for mig også at finde ud af, hvor mine egne grænser går, og at skubbe til mine egne grænser. Frihed er for mig, at jeg aldrig holder op med at lære, aldrig står i stampe, men at jeg kan blive ved, selv efter at have forladt politik," udtaler Angela Merkel.

Forlægger og direktør for Gutkind, Jacob Søndergaard, udtaler: "Angela Merkel er en af verdens mest indflydelsesrige politikere. Hendes selvbiografi er et vægtigt bidrag til den offentlige samtale og en personlig kilde til samtidshistorisk oplysning."

Om bogen

I 16 år stod Angela Merkel i spidsen for den tyske regering, førte landet gennem talrige kriser og prægede med sine handlinger og holdninger politik og samfundsforhold, både i Tyskland og internationalt.

I sine erindringer, som Merkel har skrevet sammen med sin mangeårige politiske rådgiver Beate Baumann, ser hun tilbage på sit liv i to tyske stater – 35 år i DDR, 35 år i det genforenede Tyskland. Så personligt som aldrig før fortæller hun om sin barndom og ungdom, om sine studier i DDR og det dramatiske år 1989, hvor Muren faldt, og hendes politiske liv begyndte.

Hun lukker os ind i møder og samtaler med de mest magtfulde mennesker i verden og belyser anskueligt og præcist, hvordan beslutninger blev truffet i afgørende nationale, europæiske og internationale øjeblikke, som kom til at forme vores tid. Hendes bog giver et enestående indblik i magtens indre – og er et resolut forsvarsskrift for frihed.

Frihed udkommer i mere end 30 lande. Den danske udgave oversættes af Nanna Lund og Morten Visby.

Om Angela Merkel

Angela Merkel, Tysklands forbundskansler fra 2005 til 2021, er den første kvinde nogensinde, der har bestridt landets mest magtfulde embede. Hun er født i Hamborg i 1954, men voksede op i DDR, hvor hun læste fysik og fik en doktorgrad. I 1990 blev hun valgt ind i den tyske forbundsdag.

Fra 1991 til 1994 var hun minister for kvinder og ungdom, fra 1994 til 1998 minister for miljø, naturbeskyttelse og nuklear sikkerhed, og fra 2000 til 2018 leder af CDU, den kristendemokratiske union i Tyskland. Hun afsluttede sin aktive politiske karriere i 2021.

For mere info, kontakt adm. direktør Jacob Søndergaard: jacob.sondergaard@gutkind.dk

Eller pressansvarlig: Jeppe Bangsgaard: jeppe.bangsgaard@gutkind.dk / 25456432

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu