Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Om Gutkind

Om Gutkind

Et internationalt forlag med lokal forankring

Forlaget, holdet og historien

Gutkind Forlag er placeret i den allerældste del af København, på tredje sal i Læderstræde 9. Vi er et moderne forlag, drevet med professionalisme, personlighed og publicistisk åbenhed.

Forlaget er grundlagt i januar 2020 med en ambition om at udgive kvalitetslitteratur inden for alle genrer: fra det sjældne og særligt opmærksomhedskrævende til det bredt underholdende.

Gutkind er ejet af den svenske forlagsgruppe Bonnier Books og fungerer som selvstændigt dansk forlag med fuld redaktionel frihed. Vi fokuserer på dansk og oversat skønlitteratur til voksne, og på sigt vil vi også udgive værker inden for andre områder.

Vi mener, at læsning og litteratur har skabende og forandrende betydning i samfundet og i menneskelivet. Det giver os et ansvar som udgivere: Vi ønsker at gøre forlagets udgivelser synlige og relevante for læserne, og vi vil bidrage til at styrke forfatternes mangfoldige stemmer i den offentlige samtale.

Gutkind har et stort netværk og mange venner i ind- og udland, og vi ser forlagets arbejde i et internationalt perspektiv.

Har du et manuskript eller en idé til en bog, kan du læse mere her:

Forlaget, holdet og historien

Holdet

Jacob Søndergaard

Jacob Søndergaard

Forlagsdirektør
+45 22 91 25 03
jacob.sondergaard@gutkind.dk

Esthi Kunz

Esthi Kunz

Assisterende forlægger
+45 31 24 10 15
esthi.kunz@gutkind.dk

Louise Kønigsfeldt

Louise Kønigsfeldt

Seniorredaktør
+45 25 37 12 09
louise.konigsfeldt@gutkind.dk

Anne Søndergaard

Anne Søndergaard

Salg- og marketingchef
+45 31 18 77 08
anne.sondergaard@gutkind.dk

Kathrine Skyt Persson

Kathrine Skyt Persson

Digital Content Manager
+45 26 96 96 43
kathrine.persson@gutkind.dk

Linnea Bertelsen

Linnea Bertelsen

Studentermedhjælper

linnea.bertelsen@gutkind.dk

Jim Zetterlund

Jim Zetterlund

Administrerende direktør
+46 76 855 96 69
jim.zetterlund@bonnierbooks.se


Historien bag

Gutkind Forlag

Gutkind Forlag er opkaldt efter Gutkind Hirschel (1778-1862), en jødisk indvandrer, der i begyndelsen af det 19. århundrede kom til Danmark fra Tyskland og åbnede sin første boghandel i København i 1804.

Hirschel tog senere navneforandring til Gerhard Bonnier og drev i mange år forretning i en ejendom på hjørnet af Købmagergade og Silkegade, der senere blev til Carl Larsens Boghandel (foto). Her drev han først et lejebibliotek og senere boghandel, trykkeri og avisudgivelsen Dagsposten. Forlagets første udgivelse var bogen Underfulde og sandfærdige kriminalhistorier.

I 1835 rejser Gerhards søn Albert Bonnier (1820-1900) til Sverige, hvor han begynder sin egen forlagsvirksomhed og dermed bliver grundlægger af Sveriges største skønlitterære forlag og Bonnier-koncernen. I dag er Bonnier en international medievirksomhed med forlag i hele Norden samt England, Tyskland og Polen.

Gutkind Forlag