Dengang vi var fugle

Dengang vi var fugle

En magisk roman om sorg og håb, og en uforglemmelig beretning om ung kærlighed.

"Lloyd Banwo har skrevet et kærlighedsbrev til Trinidad for at minde os alle om, at ja, kærlighed er stadig en meget, meget dejlig størrelse."
- The Guardian

Darwin er vokset op alene med sin mor i en lille flække i Trinidad. Han husker knap nok sin far.

Da han fortæller sin mor, at han vil tage et job som graver på en kirkegård i storbyen, vil hun ikke se ham igen. De tilhører den religiøse rastafaribevægelse og må ikke være i kontakt med de døde.

Yejides mor ligger for døden i det store hus på bakken, der, hvor byen møder regnskoven. En mor, som hun aldrig har fået den kærlighed eller opmærksomhed fra, som hun har længtes efter. Og som efterlader sig en arv, der følger kvinderne i familien: De stammer fra de sorte fugle, som flyver mod øst ved solnedgang, med de dødes sjæle.

Darwin og Yejide har hver noget, den anden har brug for, opdager de, da de mødes på den labyrintiske kirkegård. Begge bærer de på en sorg og en frygt, men samtidig også en vilje og styrke til at gøre noget godt for andre og hinanden.

Det er både en kærlighedshistorie, en spøgelsesfortælling og en thriller.

Dengang vi var fugle er oversat til dansk af Mich Vraa.

Udgivelsesdato: 18. januar 2023.

Ayanna Lloyd Banwo
Forfatter

Ayanna Lloyd Banwo

Forfatteren bag romanen Dengang vi var fugle, der er blevet kåret til en af UK Observers bedste debuter i 2022.
Læs mere om Ayanna Lloyd Banwo

Anmeldelser

Berlingske

"Eksotisk og empatisk ... en dannelses-og kærlighedsroman i én pakke ... det er i det hele taget lang tid siden, jeg har læst en roman, hvor spøgelser og spirituelle trancer fylder så meget, hvilket fungerer helt lydefrit."
- Jacob Ørsted

Søndag

"Fyldt med magi, sagn og overnaturlige tråde mod dødsriget, hvor gribbene rydder op ... et levende og sanseligt univers ... fortalt i et smukt atmosfærisk sprog, der uden tvivl vil glæde elskere af magisk realisme."
- Anna Møller

Dansk BiblioteksCenter

"Speciel og usædvanlig bog i et smukt sprog. De mange magiske og overnaturlige ting fletter sig ind i den eksotiske verden i Trinidad. Kærlighedshistorien er fin og smittende."
- Inger Nygaard Kaad / Lektørudtalelse

Bogbanden

"Både smuk, rørende og en smule spooky indeni ... fyldt med mange spændende karakterer ... en bog jeg vil anbefale og læse igen en dag."

Bekkalouisebooks84

"Rørende og helt fantastisk skrevet ... en smuk oplevelse at læse denne bog"

Littuna.nu

"Magisk roman, som giver os en fortælling om ung kærlighed, sorg og de stærke bånd til ens familiearv, som nogle gange skal brydes, før man kan finde sig selv og blive voksen ... denne bog er virkelig flot skrevet."

Bogglaede

"Forunderlig, smertelig og dybt sårbart."

Littuna

"Virkelig flot skrevet."

Bogblogger.dk

"Bag den smukke forside gemmer sig ligeledes en smuk og sanselig historie ... Dengang vi var fugle er en magisk og poetisk fortælling."


Køb 'Dengang vi var fugle' hos din foretrukne boghandler

Bog

ca. 300 sider

Vejl. udsalgspris: 269,95 kr.

Udg. dato: 18. januar 2023

Oversætter: Mich Vraa

Omslag: Marlene Diemar, Imperiet

Format: Indbundet med smuds

ISBN: 978-87-434-0459-0

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu