Godt selskab

Godt selskab

En fortælling om kærlighed, klasse, sex og relationer i vores tid.
Læs et uddrag

”Dolans debut lever op til al hype ... Vil udfylde det Sally Rooney-formede tomrum i mange læseres liv.”
- Irish Times

Irske Ava er færdig på universitetet og er flyttet til Hongkong for at undervise rige børn i engelsk. Hun bor i en kakerlakbefængt lejlighed med nogle andre unge, som hun ikke er helt på bølgelængde med.

Så møder hun engelske Julian, som arbejder i bankverdenen og har en fancy lejlighed. Han kan lide at bruge penge på Ava, holder af at diskutere ustabile valutaer med hende, og nogle gange lader han hende låne sit gæsteværelse. Af og til har de også sex. Når hun spørger, om han kan lide hende, svarer han, at hun er godt selskab.

Da Julian forlader Hongkong for at tage på en længere forretningsrejse, møder Ava juristen Edith. Edith er forfriskende entusiastisk og kompromisløs ærlig. At være sammen med Edith bliver snart noget, Ava ser meget frem til.

Godt selskab fortæller en trekantshistorie og dermed en af de ældste kærlighedshistorier, vi kender. Men den fortæller også en meget moderne historie om relationer i vores tid.

Romanen er oversat til dansk af Signe Lyng. Hun oversætter fra flere sprog, men har en forkærlighed for litteratur fra Irland og Storbritanniens udkanter. Hun har oversat flere fremtrædende irske forfatterskaber, heriblandt Claire Keegan og David Park til dansk.

Udgivelsesdato: 26. maj 2021

Naoise Dolan
Forfatter

Naoise Dolan

Irsk forfatter hvis debutroman Godt Selskab strøg ind på bestsellerlisterne og blev shortlisted til The Sunday Times Young Writer of the Year Award i 2020.
Læs mere om Naoise Dolan

Anmeldelser

Weekendavisen

Dolan skriver med en vidunderligt skarp, nogle gange skrap pen, og hendes overvejelser om det engelske sprog er en smuk, tankevækkende styrke ved romanen ... politisk, men vittig og raffineret ... Godt selskab er ikke kun spids, det er også en kærlighedshistorie, et trekantsdrama, på en gang bekendt, klassisk, men virkelig også moderne og 2021-agtig."
- Sarah von Essen

Femina

"Mustread for Sally Rooney-fans ... Det er svært ikke at blive bare lidt forelsket i Naoise Dolans Godt selskab ... enormt velskrevet, vittig og veloplagt - og samtidig rørende - og det er en af den slags bøger, der er ekstremt svær at lægge fra sig igen."
- Anna Møller

Politiken

"Godt selskab er en queerromance og en magtanalyse, som rammer tidsånden på kornet ... Naoise Dolan har et særligt gehør både for sprog og for måden, vi taler på."
- Benedicte Gui De Thurah Huang

Jyllands-Posten

"Godt selskab rammer tidens ånd lige på kornet og er i sin morsomme og skarpe omgang med nye sociale normer og etablerede sandheders kuldsejling en forfriskende ny stemme. Med få greb, som eksempelvis forskellene på irsk og britisk engelsk, får Dolan fortalt en lang større historie end den, romanen rummer."
- Katrine Sommer Boysen

Berlingske

"Skrevet med et fandens intelligent og sjældent komisk overskud ... Vidunderligt kluklatterværdig ... Tag hypen omkring Dolan for gode varer, men glæd dig endnu mere til kommende bøger, der meget vel kan gå hen og blive mesterværker."
- Katherine Diez

Dansk BiblioteksCenter

"Naoise Dolan har skrevet en humoristisk, sørgmunter og rammende sædeskildring af 20'ernes søgen efter identitet og kærlighed i en fremmed kultur. Dolan har blik for de menneskelige relationer og miljøer og bringer også underliggende temaer omkring magt, klasse og privilegier op."
- Line Hoffgaard / lektørudtalelse

Irish Times

"Dolans debut lever op til al hype ... Vil udfylde det Sally Rooney-formede tomrum i mange læseres liv."

The Times

”Sommerens bog ... Holdt mig fanget indtil sidste side.”

The Independent

"Jeg har sagt til alle, jeg kender, at de bare må læse Godt selskab – det er en blanding af det knivskarpe sarkastiske og det hjertegribende."

Ellen Sofie Lauritzen, DN

”Naoise Dolan beskrives som 'den næste Sally Rooney', men den irske forfatter står fint på egne ben.”

L.A. Times

"Den 28-årige Naoise Dolan har fanget essensen af sin generations kyniske humor og oprigtighed – en sitrende ambivalens i forsøget på at finde ud af, hvordan man skal være et menneske i disse tider."

Litteraturdk

"Jeg er faktisk ret vild med irske nye hotshot Naoise Dolan ... Hun skriver sassy og arrogant, genialt og utrolig grinern ... Lo højlydt og filosoferede med Ava ud i juninatten."

Caros.bookshelf

"Jeg vidste ikke, at jeg havde tømmermænd efter Sally Rooneys fænomenale Normale mennesker, men hovedpinen lettede pludseligt, da jeg ved et tilfælde begyndte på Naoise Dolans Godt selskab."

Bogsyn

"Man føler sig i rigtig godt selskab med bogen. Humoren er i top, sproget glidende og let ... Hun kan virkeligt skrive, så man føler sig underholdt."

Annes bogblog

"Nogle gange kan man bare mærke, man har fået fat i den helt rigtige bog. Sådan havde jeg det, da jeg fik Godt selskab i hænderne ... Bogen er virkelig skarp og vittig på samme tid."


Køb 'Godt selskab' hos din foretrukne boghandler

Bog

304 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: May 26, 2021

Oversætter: Signe Lyng

Omslag: Orionbooks & Imperiet

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0039-4

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: May 26, 2021

Oversætter: Signe Lyng

Omslag: Orionbooks & Imperiet

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0041-7

E-Bog

304 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: May 26, 2021

Oversætter: Signe Lyng

Omslag: Orionbooks & Imperiet

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0040-0

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu