Hvor du går, følger jeg

Hvor du går, følger jeg

En knugende fortælling fra en nordisk fortid om armod, natur og en kærlighed så stor, at den kan overkomme alt – for en stund.
Læs et uddrag

"Sjælen har let ved at knytte sig til den dybe skov og blive derude."
- uddrag fra bogen

En knugende fortælling om stor armod, stor natur og stor kærlighed. Norrland i slutningen af det 19. århundrede: Unni, Armod og den lille Roar flygter fra Norge for at finde et nyt hjem. I Hälsingland slår de sig ned på et øde sted i skoven.

I deres nye hjem, ved de blå bjerge og mørke skove, bøjer den lille familie sig under naturens og skovbondens brutale luner. Mere end 70 år senere planlægger Kåra begravelsen af sin svigerfar, Roar. Hvad skete der egentlig, da Roars forældre kom til huset? Nu vil hun bryde tavsheden og lægge hemmelighederne på bordet.

Udgivelsesdato: 28. september 2022.

Lina Nordquist
Forfatter

Lina Nordquist

Svensk politiker og tidligere diabetesforsker bag debutromanen Hvor du går, følger jeg.
Læs mere om Lina Nordquist

Anmeldelser

Weekendavisen

"Kærligheden er på størrelse med hungersnøden og overlevelseskampen i Lina Nordquists slægtsroman, der netop er kåret som Årets bog i Sverige. Indholdet skærer i karakterernes og læserens indre ... et urimeligt hjerteskærende værk, som efterlader mærker ... Forfatteren skildrer naturen som både grufuld og smuk, mens oversætter Jesper Klint Kistorp i den grad indfanger kontrasten."
- Simon Baastrup

Dansk BiblioteksCenter

"Utrolig stærk bog både i sprog og indhold. Historien er fortættet og uhyggelig og beskrevet på en sådan måde, at man som læser sidder med hjertet oppe i halsen. Forfatteren har en unik måde at koble skæbnetrådene sammen på. Bogen giver også noget at tale om i et nutidsperspektiv."
- Inger Nygaard Kaad / Lektørudtalelse

Litteratursiden

"Lina Nordquists lyriske debutroman er en imponerende bedrift og så bemærkelsesværdig i tone og stemning, at den er svær at ryste af sig."
- Line Hoffgaard

Bogvaegten.dk

"Gribende og sanselig læsning om en brutal tilværelse i det mørke Nordsverige i en tid, hvor børn og kvinder ikke blev regnet for spor ... Rørende, varm og smuk beretning oveni i alt det tunge og triste."

Randiglensbo.dk

"Helt enestående roman ... Hvor du går, følger jeg er en af de største læseoplevelser, jeg har haft meget længe. Fortællingen har gjort et dybt indtryk på mig ... Jeg anbefaler bogen på det varmeste."

Bogglaede

"Særdeles enestående! ... På alle måder en utrolig stærk fortælling i to spor, om kærlighed, døden, sult, små glæder og håb, voldtægt, fejl, tyveri, kamp og meget mere. Dette er fremragende litteratur, så kæmpe anbefaling til dig, der nyder nordisk litteratur og den enkelthed og dybde, der følger."

Bogblogger

"Det er en ekstra litterær udfordring at skulle sætte sig helt ind i en tidsalder, du eksempelvis ikke selv har levet i, så handlingen bliver troværdig. Allerede her vinder Lina Nordquist med Hvor du går, følger jeg."

Boganbefalinger

"Det er en barsk, smuk og forstemmende historisk roman ... Fortalt i Lina Nordquists smukke lyriske sprog ender det med at være en livsbekræftende læseoplevelse."

Bbcs.bogunivers

"En insisterende mavepuster man ikke sådan lige kan ryste af sig ... Fantastisk skrevet og det hele værd."

Bogens_liv

"Utroligt smukt skrevet bog. Sproget er næsten fortryllende ... En gribende bog. Det er også en voldsom bog, men smukt beskrevet."


Køb 'Hvor du går, følger jeg' hos din foretrukne boghandler

Bog

384 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: September 28, 2022

Oversætter: Jesper Klint Kistorp

Omslag: Simon Lilholt, Imperiet

Format: Indbundet m. smuds

ISBN: 978-87-434-0284-8

E-Bog

384 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95

Udg. dato: September 28, 2022

Oversætter: Jesper Klint Kistorp

Omslag: Simon Lilholt, Imperiet

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0285-5

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu