Kartofler
Kogt, stegt, bagt eller friteret? En mesterkoks hyldest til kartoflen.
"Et must for madentusiasten" - Svenska Dagbladet
Det er på tide, at vi genforelsker os i den lille knold, vi troede, vi vidste alt om. Tiden kalder nemlig på kartofler – de er lækre, alsidige og miljøvenlige.
I Kartofler giver den anerkendte svenske kok Stefan Ekengren sine bedste tips til, hvordan vi tilbereder kartoflen – med 90 opskrifter på både kogte, bagte, stegte og friterede retter. Han viser, hvordan man koger nye kartofler, så fuglene kvidrer, hvordan man laver de sprødeste Hasselback-kartofler, og hvorfor kartoffelgratin altid bliver bedst med faste kartofler.
Bogen giver et indblik i kartoflens historie, og to kartoffelavlere deler deres viden om forskellige sorter. Kort sagt – alt, vi har brug for at vide for at genforelske os i den lille knold.
Oversat til dansk af Mi Ahnhem Thomsen.
Udgivelsesdato: 19. september 2025.
Anmeldelser
Dansk BiblioteksCenter
"Ekergren har begået en sand kærlighedserklæring til kartoflen. Opskrifterne er herligt varierede og kommer vidt omkring, hvad der kan lade sig gøre med en kartoffel. En del opskrifter bærer præg af den svenske, men det forstyrrer ikke det samlede billede. Kartofler er en lækker, flot og solid kogebog med opskrifter for de fleste og et bredt fokus på teknikker og variationer. Alle kender kogte, hvide kartofler, men for læsere der vil genopdage den underspillede kartoffel, er Kartofler det helt rigtige sted at lede."
- Martin Jørgensen / Lektørudtalelse
hardulaest
"Når du har læst denne bog, er en kartoffel ikke længere bare en kartoffel ... Bogen er superinspirerende både til hverdags- og gæstemad. Faktisk så meget, at ens tænder løber i vand, når man læser opskrifterne. Det synes jeg er meget godt gået, når det er kartofler, der er den vigtigste ingrediens"
- Janne Skovbjerg