Krybdyrmemoirer

Krybdyrmemoirer

Mørk og intens psykologisk thriller om ensomhed, sorg, seksuel besættelse – og et hamskifte eller to.
Læs et uddrag

"Generøs, begavet, kompleks og snublende tæt på perfektion ... Noget af det bedste, jeg har læst længe."
- Jacob Genz, Berlingske

Sommeren 2017: Mariam og datteren Iben kommer op at skændes under en indkøbstur. Da Iben bliver væk, er Mariams første indskydelse, at datteren har gemt sig for at straffe hende. Hun ved, at hun burde gå rundt og lede, men i stedet kører hun væk i raseri. Først da hun kommer hjem til sin mand om aftenen, går det op for hende, at Iben ikke er løbet sin vej. Hun er forsvundet. Så da politifolkene Roe og Ronja bliver sat på sagen, er der allerede gået mange timer, siden nogen sidst har set Iben.

Begyndelsen af 00’erne: Liv læser til sygeplejerske og bor i et kollektiv med to unge fyre. Efter en fest beslutter kollektivet sig for at købe en kæmpepyton, som de døber Nero. Liv er draget af slangen fra første sekund. Hun passer den på sit værelse og udvikler en usædvanlig, intim forbindelse med den. Det eneste problem er, at i takt med at slangen vokser, skal der større og større bytte til at mætte den ...

Udgivelsesdato: 22. september 2021.

Silje O. Ulstein
Forfatter

Silje O. Ulstein

Norsk thrillerforfatter bag den anmelderroste debut Krybdyrmemoirer – en original og mørk fortælling om ensomhed, sorg og seksuel begær.
Læs mere om Silje O. Ulstein

Anmeldelser

Berlingske

"Næsten perfekt krimi ... Generøs, begavet, kompleks og snublende tæt på perfektion ... En helt igennem godt tænkt krimi ... Noget af det bedste, jeg har læst længe ... Norge - og nu også det danske krimimarked - har fået en ny, funklende stjerne ved navn Silje O. Ulstein."
- Jakob Genz

Jyllands-Posten

"Som krimiforfatter bygger hun med betydelig virtuositet op til et plot, der udnytter læserens anelser på baggrund af det læste, men som alligevel formår at overraske ... En fortælling, der både skræmmer og tryllebinder sin læser ... Det samlede norske kriminiveau er i forvejen højt. Ulstein er med til at opretholde niveauet. Ikke mindst hendes sprog og stil, godt gengivet på dansk af Rolf Stavnem, imponerer."
- Lars Ole Sauerberg

Søndag

"Undervejs får pytonslangen Nero sågar taletid i sine egne tekststykker, og hele pakken fungerer overraskende godt."
- Anna Møller

Femina

"En makaber, dyster og effektfuld thriller med en socialrealistisk og psykologisk dimension."

Litteratursiden

"Velskrevet psykologisk thriller er helt umulig at lægge fra sig. Som en slange ruller handlingen sig sammen og ligger til sidst smukt foldet sammen med ringen sluttet."
- Mette Balle Christensen

Bogblogger.dk

"Velgennemtænkt, uhyggelig og medrivende fortælling."

Dagbladet, Norge

”Uudholdeligt spændende. Topprofessionel thrillerdebut. Silje O. Ulstein skriver som en erfaren forfatter. Bogen dirrer af spænding hele vejen.”

Bogbanden

"En fantastisk flot debut! BRAVO! Den er så genialt ulækker og uhyggelig, at jeg ikke er sikker på, at jeg kan sove uden mareridt de næste nætter ... Til dig som er klar på en thriller i særklasse."

Bogglæde

"En dyster spændingsroman i særklasse ... Krybdyrmemoirer har virkelig væltet mig bagover ... Forfatteren formår med et fremragende plot virkelig at overraske."


Køb 'Krybdyrmemoirer' hos din foretrukne boghandler

Bog

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: September 22, 2021

Oversætter: Rolf Stavnem

Omslag: Maria Sundberg

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0138-4

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: September 22, 2021

Oversætter: Rolf Stavnem

Indlæst af: Karen Abrahamsen

Omslag: Maria Sundberg

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0140-7

E-Bog

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: September 22, 2021

Oversætter: Rolf Stavnem

Omslag: Maria Sundberg

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0139-1

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu