Ren

Ren

En nådesløs roman om klasse og raseri.

"Alia Trabucco Zeráns forfatterskab er fantastisk"
- Book Riot om The Remainder

Et barn er dødt, og Estela sidder alene i en fængselscelle og fortæller sin version af historien til de politifolk, hun tror, sidder på den anden side af spejlvæggen.

Hun voksede op i det chilenske landskab og flyttede til hovedstaden for at arbejde som barnepige og hushjælp hos en rig familie.

Hushjælpens tilsyneladende enkle liv forvandler sig til et repetitivt mareridt af nedværdigelser og vold, samtidig som hun på underlig vis føler en uforklarlig kærlighed til familien, hun tjener hos.

Estelas undertrykte følelsesliv bliver, sammen med udmattelse og raseri, til en livsfarlig cocktail.

Oversat til dansk af Kirsten A. Nielsen.

Udgivelsesdato: 28. september 2023

Alia Trabucco Zerán
Forfatter

Alia Trabucco Zerán

Prisvindende chilensk forfatter bag romanen Ren – En nådesløs roman om klasse og raseri.
Læs mere om Alia Trabucco Zerán

Anmeldelser

Dansk BiblioteksCenter

"Romanen er fuld af smukke, poetiske billeder, der står i kontrast til de stærke scener med vold og fornedrelse. Som i en græsk tragedie vokser spændingen for hver side i et medrivende plot med en elegant konstruktion og en sønderlemmende kritik af klassesamfundet"
- Barbara Rugholm / lektørudtalelse

Litteratursiden

"Bevægende og medrivende historie. Romanen er fuld af smukke, poetiske billeder, der står i kontrast til de stærke scener med vold og fornedrelse. Spændingen vokser side for side i den elegante roman, der er en sønderlemmende kritik af klassesamfundet, og nu kan læses på dansk i Kirsten A. Nielsens fine oversættelse."
- Line Nørby Jensen

El Pais 'Babelia'

"En af de største stemmer inden for chilensk litteratur ... På en udsøgt foruroligende og afhængighedsskabende vis portrætterer Ren vores hverdagsliv, der for de skrøbelige, kan udvikles til en storm ... Alia Trabucco Zeráns skrivestil vækkes til live gennem en kombination af observation, fantasi, intuition og tænksomhed. På samme tid lader hun sig rive med af friheden ved faget."
- Rocio Montes

El Dario

"Dem, der har læst Ren, er blevet mødt med intet mindre end det umaskerede, rå liv uden mulighed for at undslippe det. Den er ærlig i sine reflektioner, direkte i sin tone, oprigtig i sine udtalelser og berigende i sine appeller ... En roman uden flugtveje ... Rå, intelligent, sammenhængende og autentisk."
- Laura García Higueras

ABC Cultural

"En fortælling om fremmedgørelse og styrke ... Alia Trabucco undersøger voksnes bedrøvelse og utilfredshed ... Som et unikt twist bliver brutalitet grundlaget for refleksion ... Ligesom Deepti Kapoor pumper Trabucco på kraftig vis Highsmiths kolde blod ud. De deler en ide, der kan bringe os ud af den verden, vi har skabt for os selv, ligesom et træhus, for så at placere os tilbage i det. Fortæl en historie, skriv den eller spyt den ud. Fyld læseren med koldt blod."
- Karina Sainz Borgo

Financial Times

"En mareridtslignende undersøgelse af en hushjælps liv hos den familie, hun arbejder for ... samt de giftige relationer og det miljø, der omgiver hende."

Elle

"Gennem Estelas uforglemmelige stemme bringer Alia Trabucco Zerán fokus på den klaustrofobiske klassekonflikt, der udspiller sig inden for hjemmets fire vægge."


Køb 'Ren' hos din foretrukne boghandler

Bog

297 sider

Vejl. udsalgspris: 269,95 kr.

Udg. dato: 28. september 2023

Oversætter: Kirsten A. Nielsen

Omslag: Andreu Barberan, Penguin Random House / Marlene Diemar, Imperiet

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0438-5

Lydbog

5 timer 43 minutter

Udg. dato: 28. september 2023

Oversætter: Kirsten A. Nielsen

Indlæst af: Klara Witt

Omslag: Andreu Barberan, Penguin Random House / Marlene Diemar, Imperiet

Format: Download

ISBN: 9788743404408

E-Bog

297 sider

Udg. dato: 28. september 2023

Oversætter: Kirsten A. Nielsen

Omslag: Andreu Barberan, Penguin Random House / Marlene Diemar, Imperiet

Format: ePub

ISBN: 9788743404392

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu