Roman om en forbrydelse

Roman om en forbrydelse

Med København som regnvåd kulisse er Helge Bille på sporet af en forbrydelse, et motiv og i sidste ende: en identitet.

En melankolsk, mørk og mesterlig fortælling om en forbrydelse.

Under arbejdet med at renovere sin lejlighed finder Helge Bille syv dele af en tysk militærpistol pakket ind i syv sider af en Berlingske Tidende fra 30. december 1949.

Navnet Helge Bille har han overtaget fra det skilt, der hang på hoveddøren, da han flyttede ind. Men hvem var Helge Bille, hvem er Helge Bille? Var han frihedskæmper? Eller værnemager? En historie knytter sig til pistolen, men hvilken?

Spor og motiver væver sig sammen og fortoner sig i det uvisse, mens der langsomt tegner sig en mulig fortælling om Helge Bille, en fortælling om en forbrydelse, en fortælling, der i en vis forstand er forfatterens egen.

Udgivelsesdato: 7. februar 2024

Helge Bille
Forfatter

Helge Bille

Forfatter til bogen Roman om en forbrydelse.
Læs mere om Helge Bille

På sporet af Helge Bille – I

Krimiforfatteren Helge Bille i et tidligere liv som gunman, landstryger og vinkelskriver for de mest beskidte gangs i the Mississippi Delta omkring 1890 skudt af den legendariske fotograf Michell B.


På sporet af Helge Bille – II

Krimiforfatteren Helge Bille i detentionen i Memphis Tennessee den 30. december 1899, skudt af sheriffen og fotografen selv, den legendariske Michell B., som, by the way, lånte Bille sine brune læderstøvler, da Bille have mistet sine blanke sorte vinkelskriversko under flugten fra gerningsstedet i Keldernes og nu i sidste ende ikke ønskede at gå barfodet ind i den blide nat.


Læsekredsspørgsmål

Brug læsekredsspørgsmålene til at diskutere Roman om en forbrydelse sammen i læsekredsen.

Find spørgsmålene her:

Læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Weekendavisen

"Helge Bille skriver lige så forbilledligt flydende som de avatarer, han er knyttet til. Ingen andre end dem forbinder det originalt grænsesøgende med den legende lidenskab; ingen andre bryder ned og bygger op i én og samme bevægelse; ingen andre indsnævrer og udvider verden med sådan en suverænitet; ingen andre skriver så særegent, spekulativt og troværdigt upålideligt."
- Klaus Rothstein

Litteratursiden

"Fortæller-Helge tager fat med koben, abstraktionsfeber (pas på, du ikke bliver smittet), miljøgenialiteter og ubesværede synsvinkelskift, der går sammen med et vidunderligt sprog om at tryllebinde læseren ... Roman om en forbrydelse er et gådefuldt forsvar for gløden, der får fat fra siden. Dén, der kan opstå i undersøgelsen af, hvad linsen/fiktionen lige netop ikke fangede, da billedet/videoen blev (op)taget. Det her er formidabel kulissekunst."
- Mai Villadsen Ruby

Jyllands-Posten

"Langt hen ad vejen en "true crime", som genbruger adskillige af krimiens elementer. Men den deler ikke den gængse struktur med forbrydelse, efterforskning og opklaring. Det er derimod en roman med et udpræget eksistentielt ærinde ... En fortælling om vekselvirkningen mellem tidens gang, identiteternes problematiske natur og virkelighedsfornemmelsen, der altid balancerer mellem det givne, det tænkte, det ønskede."
- Lars Ole Sauerberg

Politiken

"Det er smukt og diset, når Helge Bille vandrer ud i København ... Forfatter og fiktion danser om hinanden, som to sider i dna-strengen."
- Felix Thorsen Katzenelson

Dansk BiblioteksCenter

"Melankolsk, dragende og anderledes detektivhistorie om identitet, fortid og virkelighed sætter læseren på arbejde med sine tankerækker om virkelighed og fiktion. Romanen er samtidig en blændende beskrivelse af storbyen og Nørrebros udvikling fra arbejderområde til et kvarter med gourmetkaffedrikkende hipstere, der har nok i sig selv."
- Barbara Rugholm

Bogblogger.dk

Roman om en forbrydelse er et eksistentielt værk om at finde sin identitet – eller rettere om, hvor svært det er at finde den ... Mennesket er en gåde – en krimi om vi vil. Det er finurligt og klogt, og rejser det evigt aktuelle spørgsmål: Tør vi se os selv i øjnene? Tør vi reflektere over i hvor høj grad forbrydelsen er en del af menneskets DNA?
- Anne Wehner


Køb 'Roman om en forbrydelse' hos din foretrukne boghandler

Bog

192 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 7. februar 2024

Omslag: Thomas Joakim Winther

Format: Hæftet

ISBN: 9788743407393

Lydbog

Udg. dato: 7. februar 2024

Omslag: Thomas Joakim Winther

Format: Download

ISBN: 9788743409229

E-Bog

192 sider

Udg. dato: 7. februar 2024

Omslag: Thomas Joakim Winther

Format: ePub

ISBN: 9788743409212

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu