Tidselhonning

Tidselhonning

En forførende fortælling om kærlighed, livsvalg og længsler – fortalt med lige dele sødme og bitterhed.

To kvinders skæbner flettes sammen og langsomt begynder et venskab at tage form på tværs af generationskløften.

Journalisten Ebba Lindqvist var en populær og succesfuld samlivscoach med eget talkshow i radioen og adskillige solgte bøger, indtil hun i offentlighedens lys først forlod sin mand gennem et langt ægteskab og efterfølgende selv blev forladt af sin nye kæreste. Nu har hun trukket sig tilbage, forsøger at leve af at konstruere krydsord og ser ikke rigtigt andre mennesker end sin psykolog.

I dennes venteværelse læser hun en dag en annonce i ugeavisen, som vækker hendes interesse. En kvinde spørger avisens medium om hendes ungdomskærlighed stadig lever. Det fremgår, at kvinden tilsyneladende har været lykkeligt gift med den samme mand i 60 år.

Da Ebba bliver tilbudt at skrive en artikel om et langt og lykkeligt ægteskab, ser hun sit snit til at opsøge kvinden. Men Ebbas møde med den 80-årige Veronika fører ikke til det ligefremme, åbenhjertige og nemme interview om mange års lykkeligt ægteskab, som hun havde håbet på. Veronika mindes godt nok sin store kærlighed – men det er ikke hendes afdøde mand, hun taler om ...

Romanen er oversat af Inger Kristensen, der bl.a. har oversat Erlend Loe og Colson Whitehead.

Udgivelsesdato: 19. maj 2021.

Sara Paborn
Forfatter

Sara Paborn

Svensk forfatter, der skriver hjertevarme fortællinger med både alvor og humor. Hendes romaner er solgt til udgivelse i flere lande.
Læs mere om Sara Paborn

Anmeldelser

Ugeavisen Ringkøbing

"En meget smuk og varm fortælling, jeg blev grebet af bogen, og ikke mindst historien om Veronika som gik lige i hjertet på mig. En rørende og følsom bog om livet på godt og ondt, som jeg varmt kan anbefale at læse en kold efterårsdag."
- Annette Nygaard

Dagens Nyheter, Sverige

”Kære Gud, giv mig en tidsmaskine og send mig til Sara Paborns 1955! Tanken om at rejse til et kursted og indlogere sig på et badehotel på helpension føles helt uimodståelig.”

Blekinge Läns Tidning, Sverige

”I Tidselhonning viser Sara Paborn endnu en gang, at hun er en historiefortæller af den ypperste slags, med både alvor, finurlighed, varme og et reelt skvæt humor. Her er der et skarpt øje for nutiden, men også en varme i skildringen af forhold mellem mennesker. Paborn skifter dygtigt klang mellem Ebbas og Veronikas historier: Ebbas historie er en moderne, skarp og sarkastisk jeg-fortælling, mens Veronikas historie, der er skrevet i tredje person, føles som et stort knus!”

Dansk BiblioteksCenter

"Velskrevet og varm roman om hvordan en stor, men kort kærlighed kan påvirke en hele livet ... De to spor komplementerer hinanden godt og skaber en fin dynamik i fortællingen."
Sanna Stagaard Gade / lektørudtalelse

Bogbanden

"En velskrevet og god roman, som jeg varmt kan anbefale til alle, der er glade for en feel-good roman, der er blevet tilsat et drys af lidt spænding. En historie om kærlighed og længsel, der ikke ruster."

Litteratursiden

"Smuk og varm fortælling, som gik lige i hjertet på mig ... Meget levende og stemningsfuldt beskrevet."
- Monica Severin

Mit lille bibliotek

"Sara Paborn maler med smukke penselstrøg en tidslomme frem, maleriske landskaber, sommerstemning og tiden hvor man tog på pensionater. Sproget er let og ubesværet. En smuk bog med noget på hjertet."

Randi Glensbo

"Stemningsfuld og smukt fortalt ... Stormende forelskelse, stor kærlighed og smertefulde brud ... En bittersød fortælling om den smukke og svære kærlighed."

Livetidukkehuset

"Tidselhonning er en varm og tankefuld roman. Den er hyggelig, skønherlig og finurlig ... En fortælling om kærlighed på godt og ondt."

Bogglæde

"Bogen er velskrevet og læseværdig, fyldt med farverige fortællinger om det levede liv. Den er tankevækkende og hjertevarm, finurlig og skøn."

Bogblogger

"En fin historie om at elske og miste, og om hvordan en stormfuld forelskelse kan overskygge al fornuft ... Tidselhonning er en bog, du skal læse, hvis du er til kærlighedsromaner, der ikke er sukkersøde, men realistiske og jordnære."
- Karen Rosenfeldt

Bogsyn

"En flot roman med masser af hjertevarme, humoristiske og gode beskrivelser af personer, omgivelser og miljøer."

Bog_review

"Tidselhonning er en fin og sød roman om kærlighed og om vores forventninger til den på tværs af generationer ... En bog, jeg nemt kunne anbefale."

Bog_finken

"En skøn roman, der giver anledning til eftertænksomhed ... En rigtig dejlig og varm hyggefortælling som er svær at lægge fra sig."
- Helene

Mydailyread

"En bog der ikke kan andet end stikke lidt til ens eget liv og livsvalg … En virkelig dejlig bog."


Køb 'Tidselhonning' hos din foretrukne boghandler

Bog

432 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 19. maj 2021

Oversætter: Inger Kristensen

Omslag: Arlette Bertelsen

Format: Hardcover

ISBN: 978-87-434-0036-3

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 19. maj 2021

Oversætter: Inger Kristensen

Omslag: Arlette Bertelsen

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0038-7

E-Bog

432 siden

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 19. maj 2021

Oversætter: Inger Kristensen

Omslag: Arlette Bertelsen

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0037-0

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu