Til San Francisco

Til San Francisco

En roman om farligt venskab og frodig natur, og om at føle sig som tilskuer i livet.
Læs et uddrag

"Til San Francisco er en mere end godkendt debut for svenske Clara Eliasson."
- Jyllands-Posten

San Diego, 1978. Den femtenårige Julie lever et ensomt, indelukket liv på en stille villavej i en forstad, da hendes nabo B pludselig banker på hendes vindue. Med sig bringer B duften af forårsnatten, cykelture, eventyr og kys, der smager af kanel og whisky. Men også døde fugle, vrede og følelsen af forladthed.

San Diego, 2019. Da B flygter fra den institution, hvor hun er blevet fængslet for det skyderi, hun endte med at stå bag i 1979, vælter Julies minder om deres vilde, umulige sommer op igen og hjemsøger hende. Sommeren, hvor B tog hende med på et roadtrip mod en berusende og dunkel afgrund.

Hvad skete der egentlig den sommer i slutningen af 1970’erne, som fik B til at begå den afskyelige handling? Og hvilken rolle spillede Julie?

Til San Francisco er en foruroligende roman om venskab og kærlighed, løst baseret på Brenda Ann Spencers skoleskyderi i San Diego i 1979.

Romanen er oversat fra svensk af Louise Ardenfelt Ravnild. Hun regnes for en af Danmarks mest anerkendte oversættere. Hun har bl.a. oversat Arundhati Roy, Fredrik Backman og Klas Östergren.

Udgivelsesdato: 30. marts 2022.

Clara Eliasson
Forfatter

Clara Eliasson

Svensk forfatter, der med sin debutroman Til San Francisco tager læseren med på et foruroligende roadtrip langs USA’s vestkyst.
Læs mere om Clara Eliasson

Videohilsen fra Clara Eliasson

"Det er frem for alt en kærlighedshistorie," fortæller Clara Eliasson om sin debutroman Til San Francisco. I videoen sender hun en hilsen til sine læsere og præsenterer bogen.

Anmeldelser

Jyllands-Posten

"Clara Eliassons coming of age-roman klipper ildevarslende mellem begivenhederne i 1978-79 og nutiden, 2019 ... Til San Francisco er en mere end godkendt debut for svenske Clara Eliasson. Tidsbillederne og de californiske scenerier er stilsikkert ramt, og det retrospekte drama doseres præcist nok til at holde læserens nysgerrighed vakt."
- Christian Møgeltoft

Dansk BiblioteksCenter

"Velskrevet, sanselig og lidt "langsom" roman. Det stilfærdige tempo skaber en fin underspillet kontrast til de foruroligende scener, der er i romanen."
- Maria Louise Elgård Rasmussen / Lektørudtalelse

Bogbanden

"Sidder fast selv efter det er afsluttet ... Vild med den. Historien springer i fortid og nutid uden at forvirre, hvilket er med til at holde spændingsniveauet oppe. Vil virkelig anbefale denne."

Litteraturdk

"Hjerteskærende fortælling ... Fint og rørende fortalt!"

S.issel

"Hvis man er ude efter en lidt mere anderledes, men virkelig god læseoplevelse, end man plejer, for den her bog er alt andet end "det man plejer", så kan jeg stærkt anbefale Til San Fransico. Den er velskrevet og spændende."

Knirkes bøger

"Du skal læse denne bog, hvis du er til den gode fortælling, sproget er så fint og man kan mærke karaktererne i romanen. Det er ganske enkelt en rigtig fin debutroman."

Maries_bogunivers

"Jeg er dybt imponeret over Clara Eliassons roman ... Et flot indblik i den menneskelig psyke, og jeg var hele vejen gennem bogen følelsesmæssigt involveret i historien og karaktererne."

Bekkalouisebooks84

"Super velskrevet bog, som tager læseren med rundt i eventyr, kys, forårs nætter, umulig kærlighed og farligt venskab ... Kæmpe anbefaling herfra."

Bbcs.bogunivers

"Clara Eliasson leverer her en velskrevet roman, der sitrer af masser af farlige følelser og umulig kærlighed ... Jeg var fanget af historien hele vejen igennem ... Stor anbefaling."

Bogglæde

"Med en intens stemning fra første side sad jeg som naglet til bogen, der er velskrevet og veludført billedligt beskrivende ... Gribende, rørende og særdeles glimrende."

Bogpassionisten

"Kaskader af udtømmende, følsomme, næsten poetiske beskrivelser, der både får omgivelserne og pigerne til at træde tydeligt frem ... En varm anbefaling."


Køb 'Til San Francisco' hos din foretrukne boghandler

Bog

Ca. 320 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95

Udg. dato: March 30, 2022

Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild

Omslag: Harvey Macauley, Imperiet

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0135-3

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 149,95

Udg. dato: March 30, 2022

Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild

Indlæst af: Marie Tourell Søderberg

Omslag: Harvey Macauley, Imperiet

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0137-7

E-Bog

Ca. 320 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95

Udg. dato: March 30, 2022

Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild

Omslag: Harvey Macauley, Imperiet

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0136-0

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu