Babak Vakili

Babak Vakili

Forfatter og podcastdokumentarist, der blandt andet står bag den prisvindende DR-serie Generationen.

"Det sygeste kompliment, man kan få, er, når man deler sin egen historie, og andre kommer hen til en og siger: Jeg kunne relatere så fucking meget"
- Babak Vakili til Soundvenue

Babak Vakili (f. 1986) er født i Danmark og opvokset på Nørrebro i København. Hans forældre er begge fra Iran, men flygtede fra hjemlandet i kølvandet på revolutionen i 1979, hvor islamisterne tog magten.

Han er uddannet Cand.scient.pol ved Københavns Universitet og har rappet i mange år under aliasserne Vakili og Bobby Shams.

Han har mange års erfaring fra ungdomsteatret C:NTACT og arbejder i dag som manuskriptforfatter og podcastdokumentarist.

I 2021 udkom Vakili med den formsprængende podcast Generationen på DR P3. Over fire afsnit fortæller han her om sin egen og sin generations historie gennem et sirligt miks af virkemidler – fra dagbogslignende monologer, arkivklip, reallyde, musik og performede sekvenser til fiktive storylines, spoken word, politisk analyse og rappassager.

For Generationen modtog Vakili både prisen for 'Årets nicheprogram' og 'Årets pioner' ved PrixAudio 2021. Juryen motiverede blandt andet førstnævnte pris med følgende:

"Årets nicheprogram er originalt og modigt og tør sige ting højt som et indspark i den debat, der har været diskuteret i de sidste 10-15 år. Det er samtidigt et nicheformat, der formår at ramme bredt."

I 2021 var Vakili også aktuel som manuskriptforfatter med den både empatiske og rystende debutserie Fredløs.

I 2022 udkommer han med sin første børnebog Anas Hashim, der er lavet sammen med illustrator Mikkel Straarup Møller.

Første gang jeg bliver afvist
Bog

Første gang jeg bliver afvist

Læs mere om Første gang jeg bliver afvist
Anas Hashim – Sikke et liv
Bog

Anas Hashim – Sikke et liv

Læs mere om Anas Hashim – Sikke et liv

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu