Babak Vakili

Babak Vakili

Forfatter og podcastdokumentarist, der blandt andet står bag den prisvindende DR-serie Generationen.

"Det sygeste kompliment, man kan få, er, når man deler sin egen historie, og andre kommer hen til en og siger: Jeg kunne relatere så fucking meget"
- Babak Vakili til Soundvenue

Babak Vakili (f. 1986) er født i Danmark og opvokset på Nørrebro i København. Hans forældre er begge fra Iran, men flygtede fra hjemlandet i kølvandet på revolutionen i 1979, hvor islamisterne tog magten.

Han er uddannet Cand.scient.pol ved Københavns Universitet og har rappet i mange år under aliasserne Vakili og Bobby Shams.

Han har mange års erfaring fra ungdomsteatret C:NTACT og arbejder i dag som manuskriptforfatter og podcastdokumentarist.

I 2021 udkom Vakili med den formsprængende podcast Generationen på DR P3. Over fire afsnit fortæller han her om sin egen og sin generations historie gennem et sirligt miks af virkemidler – fra dagbogslignende monologer, arkivklip, reallyde, musik og performede sekvenser til fiktive storylines, spoken word, politisk analyse og rappassager.

For Generationen modtog Vakili både prisen for 'Årets nicheprogram' og 'Årets pioner' ved PrixAudio 2021. Juryen motiverede blandt andet førstnævnte pris med følgende:

"Årets nicheprogram er originalt og modigt og tør sige ting højt som et indspark i den debat, der har været diskuteret i de sidste 10-15 år. Det er samtidigt et nicheformat, der formår at ramme bredt."

I 2021 var Vakili også aktuel som manuskriptforfatter med den både empatiske og rystende debutserie Fredløs.

I 2023 udkom han med sin første børnebog Anas Hashim – Sikke et liv, der er lavet sammen med illustrator Mikkel Straarup Møller.

Samme år udkom Babak Vakili med Første gang jeg bliver afvist, der er en del af en serie korttekster om en første gang, som ændrer alt for altid. Bogen er skrevet af unge, for unge, om unge og skildrer en ung mands oplevelser med diskrimination i nattelivet og den afmagt, ydmygelse og skyld, den vækker.

I marts 2024 udkom Anas Hashim – Mig mod verden, der er andet bind i Vakilis børnebogsserie om den unge gangsterrapper af samme navn. Hele verden synes at være imod Anas, da hans store kærlighed, Clarissa, stadig er kærester med en anden, og han bedste ven, Yaqub, er begyndt at opføre sig mærkeligt.

Interview med Babak Vakili

"Det er en kniv i hjertet at elske nogen, som ikke elsker dig. ISÆR når man er ung"

Anas Hashim er klassens mindste dreng med den største attitude – og som kører de hårdeste rim på det blødeste hjerte.

I dette interview fortæller Babak Vakili om, hvad der har inspireret ham til at skrive bogen og om sin egen historie med rapmusik.

"Det er en kniv i hjertet at elske nogen, som ikke elsker dig. ISÆR når man er ung"

Skriveværkstedet med Babak Vakili

"Da jeg som helt ung begyndte at skrive, troede jeg, at hvis jeg skrev noget, så blev jeg også nødt til at rappe det"

Forfatter, rapper og podcastdokumentarist Babak Vakili fortæller om sit arbejde med børnebogsserien Anas Hashim.

"Da jeg som helt ung begyndte at skrive, troede jeg, at hvis jeg skrev noget, så blev jeg også nødt til at rappe det"

Booking

Foredrag med Babak Vakili

Vil du gerne booke Babak Vakili til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du kontakte forfatteren her ...

Foredrag med Babak Vakili

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu