Colm Tóibín

Colm Tóibín

En af vor tids vigtigste irske forfattere, der bl.a. har været shortlistet til Booker Prize flere gange.

"Emmer af bittersød nostalgi og formfuldendt skrivekunst"
- Jyllands-Posten om Brooklyn

Colm Tóibín (f. 1955) bor i Dublin og New York, hvor han underviser på Columbia University. Han har modtaget adskillige priser, bl.a. IMPAC Award, og været shortlistet til Booker Prize flere gange.

Hans måske mest kendte roman, Brooklyn, udkom for første gang i 2009. Historien kredser om en ung irsk kvinde, der krydser havet for at skabe sig et nyt liv i 1950'ernes New York. Romanen blev filmatiseret i 2015 og blev nomineret til tre Oscars.

Tóibíns forfatterskab tæller 11 værker og spænder bredt mellem romaner, novellesamlinger, poesi og faglitteratur – heriblandt The Magician (2021), The Testament of Mary (2012) og Long Island (2024).

Forfatteren prises for sine skarpe psykologiske indsigt og præcise tidsbilleder. "Colm Tóibín har en fornem evne til i rolige strøg at skildre en ung kvindes modning med fokus på den nære, stilfærdige og ofte sanselige verden ... Sammenkædningen af de nære iagttagelser og det store perspektiv er overbevisende og ført med meget sikker hånd", skrev Berlingske i en femstjernet anmeldelse af Brooklyn.

I 2024 udkommer Long Island på dansk.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu