Klas Östergren

Klas Östergren

Svensk forfatter og tidligere medlem af Svenska Akademien. Han debuterede i 1975 med romanen ‘Attila’, og anses for at være en af Nordens litterære sværvægtere.

"Klas Östergren er en af den nordiske litteraturs stærkeste generationskronikører." - Berlingske

Klas Östergren (f. 1955) er svensk forfatter, manuskriptforfatter og oversætter. Han debuterede med romanen Attila i 1975, og har siden udgivet over tyve romaner og samlinger med noveller og artikler.

På dansk grund er han særligt kendt for romanen Gentlemen fra 1980 (da. 2007), der i 2014 blev filmatiseret af den svenske instruktør Mikael Marcimain og nomineret til Nordisk Råds Filmpris.

I 2005 udkom romanen Gangsters, der er en selvstændig fortsættelse af Gentlemen. Tredje bind i serien, Renegater, udkommer til april 2021. I bogen bryder Östergren tavsheden om kontroverserne i det svenske akademi i 2017-2018, som bl.a. ledte til, at han forlod sin post.

Östergren har vundet en lang række priser i Sverige, heriblandt Doblougprisen i 1998 og Stiftelsens Selma Lagerlöfs Litteraturpris i 2012. Hans bøger er oversat til mere end tyve sprog.


Udgivelser fra Gutkind

Renegater

Med Renegater er Klas Östergren kommet til finalen på sit storværk, der startede med Gentlemen i 80'erne og fortsatte med Gangsters i 2005.

Læs mere om Renegater.

Renegater
Renegater

Klas Östergren_Renegater_Gutkind Forlag
Klas Östergren_Foto @ Charlie Drevstam
Klas Östergren_Foto @ Charlie Drevstam
Klas Östergren_Foto @ Charlie Drevstam

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu