:quality(80))
"Jeg elsker at lege med smage, som er en smule usædvanlige, eller som ikke bliver brugt så ofte"
12. oktober 2025Kaja Hengstenberg om Cookies/i>
'Cookies' er fyldt med enkle og lækre opskrifter på både de klassiske og de mere utraditionelle cookies. Her fortæller forfatter Kaja Hengstenberg, som siden 2021 har drevet bageriet Krümel – Cookies & Crumbs i Stockholm, hvorfor hun har kastet sin kærlighed over de amerikanske cookies og giver os tips til, hvordan man som nybegynder kommer i gang med at bage dem.
:quality(80))
Kan du fortælle lidt om, hvordan idéen til din bog, Cookies, opstod?
Jeg har brugt rigtig meget tid på research til mine cookieopskrifter – for at få teksturen helt rigtig og blande ingredienserne i det rette forhold. Jeg elsker også at lege med smage, som er en smule usædvanlige, eller som ikke bliver brugt så ofte. Så jeg tænkte, at jeg ville kombinere de to ting og hjælpe folk med at bage deres egne cookies derhjemme, men stadig give dem plads til også at være kreative.
Hvornår – og hvorfor – begyndte du at bage cookies?
Jeg har altid bagt cookies, men det toppede i efteråret 2020, lige før jeg startede min cookie-forretning i Stockholm. Det betød en masse test, tests og tests …
Hvad synes du er det helt særlige ved cookies i forhold til andet sødt bagværk?
De er så alsidige! Der er uendelige smagskombinationer, og også i forhold til tekstur er det muligt at afprøve rigtig mange varianter. Jeg tror også, at det er derfor, at man aldrig bliver træt af cookies.
Har du tips til nybegynderen, der gerne vil i gang med at bage cookies?
Følg opskrifterne! Det er altid fristende at eksperimentere baseret på ens egne præferencer – og det kan jeg kun opmuntre til! Men for at få en opskrift helt rigtig så er det vigtigt at holde sig til opskriftens doseringer og tidsangivelser.
Hvad er din personlige cookie-favorit?
Altid den klassiske chocolate chip cookie. Men om efteråret elsker jeg også en havrecookie med svesker og five spice!