Læsekredsmateriale

Havets kirkegård

Af Aslak Nore

September 9, 2022

"Fortjener et stort publikum. God roman om en familiens storhed og fald, og de hemmeligheder, som ligger i begravet i fortiden."
- Adresseavisen, Norge

Start den gode samtale i læsekredsen om Norske Aslak Nores roman Havets kirkegård.

Havets kirkegårds er baseret på historien om skibet D/S "Prinsesse Ragnhild", der forliste i 1940, og hvor årsagerne aldrig er blevet fastslået. En storslået fortælling om et norsk familiedynasti, hemmligheder og magtkampe.

Aslak Nore (f. 1978) er norsk journalist og forfatter. Han har skrevet flere non-fiction-bøger og spændingsromaner, og Havets kirkegård er hans fjerde roman.

Diskutér romanen sammen i læsekredsen med spørgsmålene.

Læsekredsspørgsmål

  • "Sandhed" og "loyalitet" er to centrale begreber i romanen – på hvilken måde står de i konflikt med hinanden efterhånden som handlingen folder sig ud? Og kan de nogen gange også indebære det samme?

  • Aslak Nore har selv sagt, at da han begyndte at skrive romanen, var Alexandra en mandlig karakter. Hvordan ville det have påvirket fortællingen?

  • Fortællingen tager mange drejninger undervejs – hvilke har overrasket mest?

  • Selve kernen i bogen, skibsforliset, er et historisk faktum, og Nore knytter også andre historiske hændelser til romanen. Hvordan påvirker det læsningen af den fiktive fortælling?

  • Findes der en helt i romanen

  • Havets kirkegård er første bind i en trilogi – hvad tror du vil udspille sig i den videre fortælling om familiedynastiet Falck?

Download og print læsekredsspørgsmålene her.

Læsekredsspørgsmål
Læsekredsspørgsmål

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu