Historiens enestående kvinder

Historiens enestående kvinder

Historiens enestående kvinder er en serie, der i romanform fortæller om en række bemærkelsesværdige kvinder.

June 15, 2022

"Jeg har mere hjerne, sund fornuft og viden end to ingeniører til sammen."
- Emily Warren Roebling, kvinden bag Brooklyn Bridge

Vidste du, at Brooklyn Bridge i New York blev bygget af en kvinde? Kender du den kvindelige Oskar Schindler, som reddede over 2000 børn fra nazisterne og ghettoen i Warszawa? Er du klar over, at Estée Lauder ikke bare er et kosmetikmærke, men en kvinde, der drevet af en passion om at få det bedste frem i andre begyndte at lave cremer ved sit køkkenbord?

Historiens enestående kvinder kaster lys over en række kvinder, der – udover at være enestående på hver deres område – har skabt historie, der inspirerer den dag i dag.


Arkitekten fra New York

Arkitekten fra New York er historien om Emily Roebing Warren, der trods modstand endte med at fuldende et af vor tids største arkitektoniske underværker, Brooklyn Bridge.

Arkitekten fra New York
Arkitekten fra New York

Historien om Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge var i 1800-tallet lidt af et mesterværk indenfor ingeniørkunst, og broen er i dag et af New Yorks mest berømte bygningsværker.

Brooklyn Bridge er en af de broer, der forbinder bydelene Manhattan og Brooklyn i New York over East River. Brooklyn Bridge er en hængebro og var – da den stod færdig i 1883 – verdens længste.

Historien om Emily Warren Roebling er samtidig historien om færdiggørelsen af dette arkitektoniske mesterværk, og den store vision, der lå bag byggeriet.

Historien om Brooklyn Bridge
Historien om Brooklyn Bridge

En engel i Warszawa

Historien om Irena Sendler, der gav håb ved at redde over 2.000 børn fra nazisterne og ghettoen i Warsawa under Anden Verdenskrig.

En engel i Warszawa
En engel i Warszawa

Hvem var Irena Sendler?

Irena Stanisława Sendler (1910-2008) var polsk katolik, og hun var under Anden Verdenskrig med til at smugle jødiske børn ud af Warszawa-ghettoen og gav dem en mulighed for at bedre liv.

Som sundhedsinspektør i Warszawas socialvæsen kunne hun besøge ghettoen, og under falsk identitet lykkedes det hende at fortsætte sin mission. Hendes historie er først sent blevet kendt udenfor Polen, og hun var i 2007 i spil til at modtage Nobels Fredspris.

Hvem var Irena Sendler?
Hvem var Irena Sendler?

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu