Maria Hesselagers debutroman solgt til Riverhead Books
Pressemeddelelse

Maria Hesselagers debutroman solgt til Riverhead Books

August 30, 2021

Det toneangivende amerikanske forlag Riverhead Books har købt rettighederne til at udgive Maria Hesselagers debutroman 'Jeg hedder Folkví' på det engelsksprogede marked.

“I am delighted to be bringing Maria Hesselager’s I AM FOLKVI to an English-speaking audience. Hesselager imagines her way both into history and mythology, transporting us into a realm somewhere between the two, with a rare naturalism and a completely fresh eye. The doomed love of a young woman in Viking times will strike contemporary readers as completely familiar, deeply moving, and unearthly all at once”, udtaler Rebecca Saletan, direktør og forlægger hos Riverhead Books.

Jacob Søndergaard, forlagsdirektør hos Gutkind Forlag, udtaler: ”Jeg har aldrig før oplevet, at oversættelsesrettighederne til en litterær dansk debutbog er blevet solgt til det engelsksprogede marked kort efter udgivelsen. Det er helt exceptionelt og vil få stor betydning for Maria Hesselagers forfatterskab, idet en engelsk oversættelse på et førende forlag er en indgangsportal til resten af verdens bogmarkeder.”

Billede af hovedpersonen

Riverhead Books blev grundlagt i 1994 og er i dag en del af Penguin Random House. Forlaget er kendt for at satse bredt på kvalitetslitteratur og har adskillige etablerede og prisvindende forfatterskaber på listen.

Jeg hedder Folkví er en fortælling om grænseløs søskendekærlighed, om tilfældigheder og tegn, og om med al magt at ville fastholde en tid, mens man uvægerligt bliver ældre. Romanen er sat i en fri fortolkning af vikingetiden og bevæger sig mellem psykologiske og mytologiske lag. Bogen udkom på dansk 21. april 2021.

Maria Hesselager (f. 1984) er uddannet fra Forfatterskolen. Hun arbejder sammen med billedkunstner Mathias Dyhr i Kunstteater, der er et arbejdsfællesskab for tværdisciplinære kunstneriske produktioner.

Læs mere om romanen og forfatteren.


For nærmere info, kontakt:
Jacob Søndergaard, forlagsdirektør Gutkind 22 91 25 03 / jacob.sondergaard@gutkind.dk

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu