Stine Pilgaard modtager De Gyldne Laurbær

Stine Pilgaard modtager De Gyldne Laurbær

26. maj 2021

Stine Pilgaard er netop blevet tildelt boghandlernes ærespris for ’Meter i sekundet’. Romanen udkom 15. maj 2020 og var Gutkind Forlags første udgivelse.

Meter i sekundet er en humoristisk og kærlighedsfuld roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland med sin kæreste og skal finde vej i højskolelivet og den vestjyske samtaleform, og samtidig finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse.

Romanen består som Stine Pilgaards to forrige udgivelser af forskellige teksttyper, denne gang brevkassetekster og sange. Fire af sangene er ligeledes trykt i den nye Højskolesangbog, der udkom november 2020.

Meter i sekundet har ligget fast på bestsellerlisterne siden udgivelsen og har vundet både læsernes og kritikernes anerkendelse. Romanen har bl.a. modtaget Weekendavisens Litteraturpris og er nomineret til DR Romanprisen, Martha Prisen, Politikens Litteraturpris, Kritikerprisen og Læsernes Bogpris.

Bogen er solgt til udgivelse på flere sprog, heriblandt engelsk, norsk, tysk og fransk.

"Da landet lå stille hen i maj sidste år, kom Stine Pilgaards ’Meter i sekundet’ blæsende ind med vestenvinden og væltede os alle omkuld med sin humor, varme og kloge menneskelighed. Det var den bog, vi havde brug for netop da, og siden er den blevet folkeeje. De Gyldne Laurbær er en smuk og værdig anerkendelse af Stine Pilgaards succes, og vi glæder os med hende og de mange læsere," siger Jacob Søndergaard, forlægger og direktør, Gutkind.

De Gyldne Laurbær er en af Danmarks mest prestigefulde litterære priser. Prisen uddeles årligt af Foreningen De Gyldne Laurbær og er baseret på afstemning fra samtlige danske boghandlere. Prisen er blevet uddelt siden 1949 og bl.a. tildelt Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Klaus Rifbjerg, Leif Panduro, Vita Andersen og Helle Helle. Selve laurbærkransningen forventes at finde sted ved en fest i efteråret.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu