Stine Pilgaard

Stine Pilgaard

En af Danmarks store litterære stemmer. Har modtaget en række priser, blandt andet De Gyldne Laurbær og Weekendavisens litteraturpris.

"Stine Pilgaard har et udpræget parodisk talent, så man klukler, når hun spidder sine personer."
- Politiken

Stine Pilgaard (f. 1984, Aarhus) debuterede i 2012 med romanen Min mor siger, der blev præmieret af Statens Kunstfond, nomineret til DR Romanprisen og fik debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat.

I 2015 fulgte hun succesen op med romanen Lejlighedssange, der modtog Bibliotekernes Forfatterpris (2016) og var nomineret til Læsernes Bogpris (2016).

Begge bøger er oversat til norsk af Erlend Loe, Min mor siger desuden til islandsk. I maj 2020 udkom hendes tredje roman Meter i sekundet.

"Årets udgivelse ... En fuldstændig fabelagtig roman om at falde til langt ude på landet og midt i livet," skrev Jyllands-Posten i en seksstjernet anmeldelse.

Stine Pilgaard modtog De Gyldne Laurbær 2020 og Weekendavisens litteraturpris for Meter i sekundet. Romanen har også været nomineret til adskillige priser, heriblandt Politikens Litteraturpris, Læsernes Bogpris og DR Romanprisen.

Meter i sekundet udkom i 2023 som spillefilm. Bag projektet står Nordisk Film med Hella Joof som instruktør.

I oktober 2021 udgav Stine Pilgaard sammen med Katrine Muff musikbogen De korte sætningers land. Katrine Muff har sat musik til sangene fra Meter i sekundet, hvoraf to også indgår i den nye udgave af Højskolesangbogen.

Stine Pilgaard og Katrine Muff modtog Den Folkelige Sangs Pris 2021 for deres samarbejde om sangene til Højskolesangbogen.

De korte sætningers land
Bog

De korte sætningers land

Læs mere om De korte sætningers land
Meter i sekundet
Bog

Meter i sekundet

Læs mere om Meter i sekundet

Hør Stine Pilgaard fortælle om 'Meter i sekundet'

"Hun har altid følt sig lidt som et orakel." Sådan beskriver Stine Pilgaard hovedkarakteren i sin roman Meter i sekundet. Hun vil gerne have et kørekort, en brevkasse og nogle venner, men det er ikke så nemt, som man måske skulle tro.
Interview med Stine Pilgaard

"Jeg går gennem verden med popcorn og cola, det offentlige rum er min biograf"

Stine Pilgaard har vundet både anerkendelse og læsernes hjerter med sine romaner, der med humor og normalitetskritik skildrer genkendelige scener fra hverdagen.

I dette interview fortæller hun om bogen, om at føle sig nøgen i smalltalk-situationer, og hvorfor hun ikke er blevet præst.

"Jeg går gennem verden med popcorn og cola, det offentlige rum er min biograf"

Booking

Foredrag med Stine Pilgaard

Vil du gerne booke Stine Pilgaard til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du læse mere på forfatterens hjemmeside.

Foredrag med Stine Pilgaard

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu