Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Året med 13 måneder

Året med 13 måneder

En politisk og personlig dagbog skrevet af en af Skandinaviens mest markante debattører. Åsa Linderborg skildrer en tid med personlige kriser og offentlige konflikter om ytringsfrihed, #MeToo og Det Svenske Akademi.

"Åsa Linderborgs dagbog i MeToo-årene er en mesterlig fremførelse af mediejudo" - Göteborgs-Posten

Året med 13 måneder strækker sig fra efteråret 2017 til efteråret 2018. I denne periode indtager Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg en egen, kontroversiel position. Et par måneder inden hun fylder 50 år, bliver hun forladt af manden, hun elsker. Fire dage senere anklages hun for at være medskyldig i et selvmord.

Dagbogen er en selvprøvende, polemisk skildring af offentligheden og af en kvinde i begivenhedernes centrum. Det er en skildring af holdninger, svig, tvivl, af mediernes magt og af den uundgåelige aldring.

"Kan man se det på mig, at jeg bor alene? Førhen kunne jeg sagtens finde på at bestille bord på KB bare til mig selv, når P ikke var i byen. Midt i travlheden sad jeg og læste eller skrev på mine artikler ved de hvide duge, jeg længtes sådan efter som barn. Jeg bestilte et glas vin og fik en idé og drak et til, mens jeg forfulgte den. Ingen af delene gør jeg mere. Efter arbejde går jeg bare lige hjem, så ingen andre behøver at gøre sig tanker om, hvordan jeg lever mit liv.” - uddrag fra bogen.


Åsa Linderborg

Åsa Linderborg arbejdede som kulturchef på Sveriges største dagblad, Aftonbladet, mellem 2009 og 2019.

I 2007 slog hun igennem som forfatter med den selvbiografiske roman Mig ejer ingen (da. 2008), der er en beretning om opvæksten med en alkoholiseret far. Bogen blev en stor publikumssucces og nomineret til Augustprisen i 2007.

Læs mere om Åsa Linderborg

Åsa Linderborg
Åsa Linderborg

Køb 'Året med 13 måneder' hos din foretrukne boghandler

Bog

420 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: November 10, 2020

Oversætter: Lisbet Kjær Johansen

Omslag: Marlene Diemar, Imperiet

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0060-8

E-Bog

420 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: November 10, 2020

Oversætter: Lisbet Kjær Johansen

Omslag: Marlene Diemar, Imperiet

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0061-5