Åsa Linderborg

Åsa Linderborg

Svensk journalist, historiker, forfatter og tidligere kulturchef for Aftonbladet. Hun slog igennem med den selvbiografiske roman Mig ejer ingen (da. 2008).

"Åsa Linderborgs perspektiv på det kaotiske medieår 2017–2018 er uundværligt" - Aftonbladet

Åsa Linderborg (f. 1968, Sverige) arbejdede som kulturchef på Sveriges største dagblad, Aftonbladet, mellem 2009 og 2019. I 2007 slog hun igennem som forfatter med den selvbiografiske roman Mig ejer ingen (da. 2008), der er en beretning om opvæksten med en alkoholiseret far. Bogen blev en stor publikumssucces og nomineret til Augustprisen i 2007.

"Åsa Linderborg skriver smukt og solidarisk om en usædvanlig barndom ... Vi andre bliver lidt bevægede og en hel del klogere på kærlighedens mange ansigter." - Politiken

Linderborg optræder hyppigt med kommentarer i danske medier og tilhører i udgangspunktet den politiske venstrefløj, men indtager ofte standpunkter i debatten på tværs af politiske skel. Hun kan høres hver uge på P1 i det tværskandinaviske debatprogram Norsken, svensken og dansken med norske Hilde Sandvik og danske Hassan Preisler.

Til november 2020 udkommer Linderborg med dagbogen Året med 13 måneder.


Udgivelser fra Gutkind

Året med 13 måneder

Året med 13 måneder er en dagbog, der strækker sig fra efteråret 2017 til efteråret 2018. Det er et dramatisk år i Sverige med store debatter om populisme, ytringsfrihed, #MeToo og krisen i Det Svenske Akademi.

I denne periode indtager Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg sin egen kontroversielle position. Et par måneder inden hun fylder 50, bliver hun forladt af manden, hun elsker. Fire dage senere anklages hun for at være medskyldig i et selvmord.

Dagbogen er et polemisk portræt af offentligheden og af en kvinde i begivenhedernes centrum, en skildring af markante holdninger, tvivl, af mediernes magt og af den uundgåelige aldring.

Læs mere om Året med 13 måneder.

Året med 13 måneder
Året med 13 måneder

Downloads

Året med 13 måneder_Åsa Linderborg_Gutkind Forlag 2020
Åsa Linderborg_Foto @ Anna Ledin Wirén
Åsa Linderborg_Foto @ Anna Ledin Wirén
Åsa Linderborg_Foto @ Anna Ledin Wirén

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu