Den jeg skulle blive

Den jeg skulle blive

En gribende og eftertænksom roman om de små og store forskelle mellem den, man er, og den, man gerne vil være.

"Identitetens mange spørgsmål kommer under kærlig lup hos formidable Geir Gulliksen, der nok en gang viser, hvem der bedst af alle kan hudflette det moderne menneskes trængsler."
- Jyllands-Posten

Midt i livet står Henning pludselig alene. Han er blevet skilt flere gange, han ser sjældent sine børn, og da han opfører sig grænseoverskridende over for en kunde, bliver han fyret fra sit arbejde på et reklamebureau.

Den uventede fritstilling får Henning til at genoverveje sin tilværelse: Hvilken mand har han været over for de kvinder, der formede hans liv? Hvilken slags barn var han, og hvilken slags far?

Spørgsmålene fører til overraskende erkendelser om Hennings liv – ikke mindst om hans forhold til den fremmedfjendske datter Synne, der forsøger at holde Henning på afstand. Men de fører også til uventede møder, der for altid ændrer Hennings syn på køn og identitet.

Den jeg skulle blive er oversat fra norsk af Rolf Stavnem, som er skønlitterær oversætter og oversætter fra islandsk, norrønt, svensk, norsk, nynorsk og engelsk. Desuden er han ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet. 

Udgivelsesdato: 3. februar 2021.

Geir Gulliksen
Forfatter

Geir Gulliksen

Anmelderrost norsk forfatter og forlægger, der har udgivet både romaner, digte, essays og børnebøger.
Læs mere om Geir Gulliksen

Anmeldelser

Jyllands-Posten

"Identitetens mange spørgsmål kommer under kærlig lup hos formidable Geir Gulliksen, der nok en gang viser, hvem der bedst af alle kan hudflette det moderne menneskes trængsler."
- Katrine Sommer Boysen

Politiken

"Hennings smertelige forhold til døtrene Synne og Stine, som han har fået med to forskellige kvinder, er mindst lige så nuanceret rent psykologisk som alt det, der handler om parforhold og sex. Geir Gulliksens portræt af en mand og far, der er løbet sur i de gamle kønsroller, er ømt, morsomt og gribende."
- Jes Stein Pedersen

Berlingske

"Glimrende roman ... Den jeg skulle blive sætter tingene klogt på spidsen."
- Søren Kassebeer

Weekendavisen

"Geir Gulliksen har skrevet den varmeste, sjoveste roman om den kønsrollekamp, som river og flår i det moderne menneske."
- Kristian Ditlev Jensen

Kristeligt Dagblad

"En herlig satire over moderne kønsroller og -debat, serveret med stort stilistisk overskud ... Som han gjorde med gennembruddet Historie om et ægteskab, viser Gulliksen med sin nye roman, at vi ikke kan undvære litteraturen i kønsdebatten."
- Michael Bach Henriksen

Alt for damerne

"Alt for damerne anbefaler … En eftertænksom roman om forskellene på den, man er, og den, man gerne vil være."
- Marie-Louise Truelsen

Dansk BiblioteksCenter

"Vellykket og velskrevet norsk udviklingsroman ... Geir Gulliksen skriver hudløst ærligt og med stort overskud."
- Michael Linde Larsen/lektørudtalelse

Litteratursiden

"Gribende og hudløst portræt af en midaldrende mand i livskrise ... Geir Gulliksen skriver klogt og til tider fortvivlende om, hvordan vi mennesker søger at blive en bedre eller måske ligefrem rigtig udgave af os selv gennem andre."
- Line Hoffgaard

LitteraturDK

"Hvorfor elskede jeg romanen? Fordi jeg skimter et glimt i øjet, en altafgørende selvindsigt, et ægte ønske om dialogkaffe mellem kønnene. Gulliksen skriver humoristisk … Skibet er ladet med identitetskrise og flasken peger på omsorg som det nye."

Mydailyread

"Rørende roman ... Geir Gulliksen skildrer på levende og tankevækkende vis en ensom mands søgen og frigørelse fra sig selv ... Den er ærlig, fyldt med nysgerrighed til livet, mennesker og sig selv ... Det her er en af de romaner, man læser stille og roligt - fordøjer - tager ind - gemmer og ikke glemmer."

Bogrummet

"En sjældent ærlig og nøgen beskrivelse af et menneskes dybeste søgen efter en kærlighed."
- Ann-Charlotte

Annelovebooks

"En livsklog roman, der meget fint undersøger det moderne livs udfordringer ... Den jeg skulle blive er mit første bekendtskab med Geir Gulliksens forfatterskab - og det blir bestemt ikke det sidste."

Litteraturhjørnet

"En yderst veldrejet, til tider humoristisk og meget relevant roman ... Jeg må sige, at jeg som kvinde sjældent har fået så meget ud af en roman om kønsidentitet, som jeg fik af denne. Den har både givet mig indsigt i mandens verden og noget at tænke over."
- Lisbeth Thernøe Gilbert

Bogbegejstring

"Mageløs tabsfortælling ... Skarp selvindsigt og fortvivlende selvbedrag fortalt i et glasklart og fjerlet sprog."

Bogblogger.dk

"Jeg elsker bøger af Geir Gulliksen. De er alle lige dele alvor, sårbarhed med en dyb indsigt i de mørkeste dele af sjælen og en god portion humor ... Det er så ekstremt fedt skrevet, og det placerer uden tvivl Gulliksen helt deroppe i toppen blandt helt formidable forfattere."
- Karen Rosenfeldt

Randi Glensbo

"Geir Gulliksen har en særlig måde at skrive på. Selv når han skriver modigt og ligefremt, er der noget sårbart og poetisk over skildringen … Der er så mange små iagttagelser og pudsige detaljer, der fortjener opmærksomhed, i dette nuancerede portræt af en mand."

Tid Til Tanker

"Der er simpelthen så mange lag i historien, at man kunne analysere den fra nu, og til jul, og stadig ikke have kortlagt alle de små guldkorn."

pov.international

"Henning er et bekendtskab værd. Mere rigid end åben, mere selvoptaget end han tror, men længslen i ham efter at få al sin omsorg omsat til værdi er smukt og indfølt beskrevet."
- Isabella Miehe-Renard

Bogglæde

"Velskrevet, gribende og eftertænksom ... Dette er mit første bekendtskab med Geir Gulliksens forfatterskab, men absolut ikke sidste."

SideEfterSide

"Utrolig velskrevet ... Fascinerende og dyb bog, jeg får bestemt lyst til at læse mere af samme forfatter."

ord om _

"En fantastisk bog om nære relationer, om identitet og seksualitet."
- Birgitte


Køb 'Den jeg skulle blive' hos din foretrukne boghandler

Bog

180 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 3. februar 2021

Oversætter: Rolf Stavnem

Omslag: Ellen Lindeberg, Exil Design

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0105-6

Lydbog

Varighed: 9 timer 5 min

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 3. februar 2021

Oversætter: Rolf Stavnem

Indlæst af: Thomas Guldberg Madsen

Omslag: Ellen Lindeberg, Exil Design

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0107-0

E-Bog

180 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 3. februar 2021

Oversætter: Rolf Stavnem

Omslag: Ellen Lindeberg, Exil Design

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0106-3

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu