Geir Gulliksen

Geir Gulliksen

Anmelderrost norsk forfatter og forlægger. Han fik sit internationale gennembrud med Historie om et ægteskab, som blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris.

”Listen over norske forfattere, der gør en forskel, er lang. Knausgård, Fosse, Espedal, Ullmann, Petterson, Ørstavik, Kjærstad, Fosnes Hansen m.fl. – og så altså mageløse Geir Gulliksen.”
- Politiken

Geir Gulliksen (f. 1963, Kongsberg) er forfatter og forlægger på det norske forlag Oktober. Han debuterede i 1986 og har siden udgivet både romaner, digte, essays og børnebøger.

Gulliksen fik sit store gennembrud med romanen Historie om et ægteskab, der udkom på dansk i 2017. Bogen blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. I sin femstjernede anmeldelse af bogen skrev Jes Stein Pedersen fra Politiken: ”Rigtig mange parforhold går i opløsning, men få på så urovækkende velfortalt manér som dette … Læs den før – eller med din partner.”

I 2019 udkom Gulliksen med romanen Se på os nu, hvori han fortsætter sin undersøgelse af moderne kærlighedsrelationer gennem en fortælling om, hvordan forelskelse og utroskab kan rasere et parforhold.

”Geir Gulliksen gør det flossede fængende, det bizarre underholdende og det banale mere end almindeligt vedkommende … En suveræn skildrer af almindelige, moderne velfærdsskandinaver,” skrev anmelder for Berlingske Tidende, Søren Kassebeer, om Se på os nu og kvitterede med fem stjerner.

I februar 2021 udkom Gulliksen med romanen Den jeg skulle blive, der ligesom Se på os nu modtog mange anmelderroser.

”Identitetens mange spørgsmål kommer under kærlig lup hos formidable Geir Gulliksen, der nok en gang viser, hvem der bedst af alle kan hudflette det moderne menneskes trængsler,” sådan lød det i Jyllands-Posten, der gav bogen fem stjerner.

Den jeg skulle blive
Bog

Den jeg skulle blive

En gribende og eftertænksom roman om de små og store forskelle mellem den, man er, og den, man gerne vil være.
Læs mere om Den jeg skulle blive

Interview med Geir Gulliksen

”I det skjulte har vi alle behov for at hengive os, overgive os og nogle gange også underkaste os"

Hvordan er man menneske, hvordan er man mand, og hvad kan kærligheden gøre med os? Den norske forfatter Geir Gulliksen skildrer parforholdets mest intime rum.

”I det skjulte har vi alle behov for at hengive os, overgive os og nogle gange også underkaste os"
”I det skjulte har vi alle behov for at hengive os, overgive os og nogle gange også underkaste os"

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu