Geir Gulliksen

Geir Gulliksen

Anmelderrost norsk forfatter og forlægger, der har udgivet både romaner, digte, essays og børnebøger.

"Listen over norske forfattere, der gør en forskel, er lang. Knausgård, Fosse, Espedal, Ullmann ... og så altså mageløse Geir Gulliksen."
- Politiken

Geir Gulliksen (f. 1963, Kongsberg) er forfatter og redaktør på det norske forlag Oktober. Han debuterede i 1986 og har siden udgivet både romaner, digte, essays og børnebøger.

Gulliksen fik sit store gennembrud med romanen Historie om et ægteskab, der sikrede ham en nominering til Nordisk Råds litteraturpris. Herefter fulgte romanen Se på os nu i 2019, hvori han fortsætter sin undersøgelse af moderne kærlighedsrelationer gennem en fortælling om, hvordan forelskelse og utroskab kan rasere et parforhold.

"Geir Gulliksen gør det flossede fængende, det bizarre underholdende og det banale mere end almindeligt vedkommende … En suveræn skildrer af almindelige, moderne velfærdsskandinaver," skrev Berlingske om Se på os nu.

I februar 2021 udkom Gulliksen med romanen Den jeg skulle blive, der ligesom Se på os nu modtog mange anmelderroser.

"Identitetens mange spørgsmål kommer under kærlig lup hos formidable Geir Gulliksen, der nok en gang viser, hvem der bedst af alle kan hudflette det moderne menneskes trængsler," lød det bl.a. i Jyllands-Posten.

Hvis jeg var mand er titlen på Geir Gulliksens essaysamling fra 2023 om mænd, køn og seksualitet. Om denne skrev Weekendavisen: "Geir Gulliksens essays om mænd og maskulinitet burde blive en folkebog."

Hvis jeg var mand
Bog

Hvis jeg var mand

Læs mere om Hvis jeg var mand
Den jeg skulle blive
Bog

Den jeg skulle blive

Læs mere om Den jeg skulle blive

Interview med Geir Gulliksen

"I det skjulte har vi alle behov for at hengive os, overgive os og nogle gange også underkaste os"

Hvordan er man menneske, hvordan er man mand, og hvad kan kærligheden gøre med os? Den norske forfatter Geir Gulliksen skildrer parforholdets mest intime rum.

"I det skjulte har vi alle behov for at hengive os, overgive os og nogle gange også underkaste os"

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu