Diamantaftener

Diamantaftener

En roman om vores behov for at blive set og behovet for at gøre sig fri af andres blikke og fortælle sin egen historie.

"En smuk, dybsindig refleksion om de fortællinger, vi fortæller om os selv"
- Politiken

Agnete har kontrol. Dagene følger en fast rytme, hun har et godt arbejde, kroppen gør, som den får besked på. Hun er gift for anden gang og har en datter, som snart er voksen. Men så begynder hun at tabe sit hår.

En efterårsmorgen rejser hendes mand væk for at arbejde i udlandet og kommer ikke hjem før jul. Hun og datteren er alene i lejligheden. Agnete får ro til at lede efter ord for det, kroppen har prøvet at fortælle hende i et stykke tid.

I glimt og brudstykker forsøger hun at se tilbage på sig selv som ung studerende i London. Hvordan hun længtes efter at blive set. Og hvordan hun i de år forvildede sig ind i et mørke forklædt som lys.

Diamantaftener handler om bedrag og selvbedrag, om psykisk sårbarhed og om den gradvise erkendelse af sandt og falsk gennem skriften.

Diamantaftener er oversat til dansk af Camilla Christensen.

Udgivelsesdato: 9. december 2022

Hilde Rød-Larsen
Forfatter

Hilde Rød-Larsen

Norsk oversætter, redaktør og forfatter til romanen Diamantaftener.
Læs mere om Hilde Rød-Larsen

Find læsekredsspørgsmål

Brug læsekredsspørgsmålene til at diskutere Diamantaftener sammen i læsekredsen.

Find spørgsmålene her

Find læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Politiken

"En smuk fortælling om at tage magten tilbage ... Diamantaftener er en klog bog. Den er en selvrefleksiv rejse ind i erkendelsen ... Selv om Hilde Rød-Larsens roman er baseret på egne oplevelser og for nylig har ført til anklager mod en ældre psykiater, så løfter Diamantaftener sig fra at være en fortælling om en specifik # Me-Too-begivenhed til at være en smuk, dybsindig refleksion om de fortællinger, vi fortæller om os selv, og om at turde tage magten over sin egen historie."
- Sophie Engberg Sonne

Information

"Diamantaftener er et af den slags virkelig vellykkede værker, hvor formen er lige så vigtig og sigende som indholdet, og som samtidig peger på og forsøger at ændre strukturelle forhold. Bogen er absolut ikke sensationalistisk; snarere mærker man den sociologiske interesse bag den partikulære erfaring: Mens jeg læste, forestillede jeg mig generationer af unge kvinder, der bliver udnyttet og manipuleret på lignende vis og siden må bruge årtier på at bearbejde disse oplevelser ... en vellykket fortælling fra #MeToo-tidsalderen. Den skildrer al den menneskelige tvivl, ambivalens og selvdestruktion, der kan omgærde et uerkendt traume."
- Mathilde Moestrup

Jyllands-Posten

"Diamantaftener er et smukt virvar af begyndelser og slutninger ... Rød-Larsen skriver fuldkommen ukunstlet og præcist, samtidig med at teksten er vaklende ... Det er den prøvende forsigtighed og de stærke formmæssige greb, der gør Diamantaftener enestående."
- Katrine Sommer Boysen

Weekendavisen

"Som et raffineret triptykon af smuk prosa skildrer Hilde Rød-Larsen et langsomt og voldsomt indre sjæleopgør, hvor fortrængning viger for erkendelse ...Det er stærkt og vedkommende stof ... Som samtidsroman er Diamantaftener smuk, troværdig og intens i sin skildring af moderne menneskers søgen efter tilværelsens ståsteder, ikke mindst når det handler om parforhold."
- Klaus Rothstein

Dansk BiblioteksCenter

"En fin poetisk sprogtone og en intelligent konstrueret fortælling om svigt og traumer og et inderligt ønske om at blive set og fundet gør bogen til en lavmælt men inderlig læseoplevelse."
- Christine Christensen / Lektørudtalelse

Litteratursiden.dk

"Med stor sans for det lyriske i sproget udfolder Rød-Larsen kvindepigens fortælling, der sidder tilbage i alle kroppens celler på både kvinden og læseren."
- Britta Riis Langdahl

Annelovebooks

"En bog om at se sine egne mørkeste hemmeligheder i øjnene ... rigtig god læseoplevelse"

Birgithe.s

"Griber læseren. En bog, det gør stort indtryk og kalder på reflektion."


Køb 'Diamantaftener' hos din foretrukne boghandler

Bog

250 sider

Vejl. udsalgspris: 269,95 kr.

Udg. dato: 9. december 2022

Oversætter: Camilla Christensen

Omslag: Simon Lilholt, Imperiet

Format: Hardcover med smuds

ISBN: 978-87-434-0513-9

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu