Emily forever

Emily forever

En roman om klasseforskelle, paradoksal livsglæde, trodsig solidaritet og en ulmende oprørstrang.

"[Maria Navarro Skaranger] skriver inderligt og smukt om en retningsløs tilværelse."
- Dagbladet om Emily forever

Emily er nitten år gammel og gravid. Hun er tung og træt. Hendes småkriminelle kæreste, Pablo, tog af sted en aften og kommer nok ikke tilbage. I skemaet hos sundhedsplejersken står der: "Alene med barn".

Engang forlod Emilys far også hendes mor, som opfostrede Emily alene. Nu flytter moren ind hos Emily, for at passe på hende.

I supermarkedet, hvor hun arbejder, forsøger hendes chef at passe på hende. Det samme gør naboen, som Emily kalder præsten.

Romanens fortæller undersøger med et kritisk og ømt blik, hvordan Emily bliver betragtet gennem andres blikke – dem der tror, de ved, hvem hun er, og hvordan hendes liv vil forme sig.

Emily forever er en roman om at være menneske og ofte føle sig dum i verden, og om hvordan vi bliver til dem, vi er, i det samfund vi lever i.

Bogen er oversat til dansk af Camilla Christensen. Hun er forfatter og oversætter fra norsk, engelsk og svensk og har blandt andet arbejdet med værker af forfattere som Dag Solstad, Roy Jacobsen og Katherine Mansfield.

Udgivelsesdato: 19. april 2023.

Maria Navarro Skaranger
Forfatter

Maria Navarro Skaranger

Prisvindende norsk forfatter, der giver stemme til mennesker, som ellers er underrepræsenteret i litteraturen.
Læs mere om Maria Navarro Skaranger

Anmeldelser

Information

"Emily Forever gransker de mange blikke, der lander på pigen med den gravide mave ... i Maria Navarro Skarangers ømme og trodsige roman får ingen andre end Emily lov til at vide, hvad der er bedst ... Emily forever kunne nemt være blevet en temabog om tidens store temaer som klasse, køn og systemkritik. Men det er Maria Navarro Skarangers ukuelige insisteren på, at enhver er sin egen, der gør den så menneskelig. Og til vidunderlig litteratur."
- Bodil Skovgaard Nielsen

Jyllands-Posten

"Et interessant, socialrealistisk studie ... Det er godt tænkt, at Skaranger skriver rundt om hovedpersonen i stedet for direkte om hende, så det handler mere om vores blik på hende end om hende som individ."
- Benedikte Støvring

Dansk BiblioteksCenter

"Meget fin roman ... er solidarisk med Emily og gør trods sin lidenhed et stort indtryk på læseren."
- Lone Krøgh / lektørudtalelse

Litteraturnu

"Romanen brillierer i samspillet mellem disse nuttede, men alligevel ekstremt rammende beskrivelser ... Dét er et håndværk."

Bogblogger.dk

"En roman om social arv, om klasseforskelle, om hvor svært det kan være at falde til i rollen som mor, hvis ens egen mor også havde svært ved det ... fin roman og oplagt læsning til dig, der gerne læser socialrealistiske romaner i samtiden."

Hennilaeser

"Jeg er helt vild med den skæve måde at beskrive bogens skæve eksistenser på. Bogen giver mig Helle Helle vibes med alt det der ikke sker og alle de huller, der efterlades til læseren. Samtidig med at den bare er helt sin egen."

Bogglaede

"Stor fortælling i en lille bog ... Absolut en anbefaling herfra til denne norske roman, der sidder i kroppen efter endt læsning. Indsigtsfuld, gribende og ikke mindst fremragende."

Bogbanden

"Sproget er meget flydende og hver sætning tager den næste som en sang ... En interessant roman, der giver stof til eftertanke."


Køb 'Emily forever' hos din foretrukne boghandler

Bog

189 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 19. april 2023

Oversætter: Camilla Christensen

Omslag: Agnes Hagen Frogner

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0281-7

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu