Forladtheden

Forladtheden

En stærk slægtsroman som bygger på forfatterens egen familiehistorie.

"I så mange år har jeg levet som om jeg befandt mig på en øde ø, som om jeg var helt alene, som om jeg ingen slægtninge havde, ingen historie, ingenting. På en måde har jeg skrevet bogen her for at svare på spørgsmålet: Is there anybody out there? Jeg har fulgt mine tråde af familiehistorie og forsøgt at bygge en familie." - Elisabeth Åsbrink

Forladtheden er en slægtsroman som bygger på Elisabeth Åsbrinks egen familiehistorie. Den følger tre kvinder fra tre generationer, Rita, Sally og Katherine, i tre forskellige byer, London, Stockholm og Thessaloniki. Historien udspiller sig over det meste af det 20. århundrede med spor tilbage til de jødiske forfædres skæbne.

Jeg-fortælleren vil én gang for alle sætte navn på den mørke skygge, der har fulgt hende gennem livet, og som hun fejlagtigt regner for en normaltilstand. Ved at dykke ned i Rita, Sally og Katherines skæbner erkender hun, hvordan had og hemmeligheder har påvirket hendes familie over tid, og hvordan en følelse af forladthed destilleres gennem generationer.

Som fortælleren siger: "Jeg var nødt til at forstå min mors ensomhed for at forstå min egen. Og for at forstå hende, måtte jeg også forstå min mormor Rita. Udforskningen førte mig videre til min morfar. Hvem var han, denne mand som jeg aldrig nåede at møde?"

Forladtheden er en fængslende beretning om kærlighed og eksil, og om menneskeliv i hadets skygge. Den er også en udforskning af, hvordan de vilkår, vi lever under, former dem vi er, og hvorfor vi har behov for både at huske og at glemme - og for at fortælle historier for at kunne leve.


Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink (f. 1965) er forfatter og journalist. Hun debuterede i 2009 med Smärtpunkten om Lars Norén og politimordet i Malexander. Hun fik sit internationale gennembrud med 1947. Her begynder nu (da. 2016), som er blevet oversat til en lang række sprog.

Forladtheden er hendes første roman.

Læs mere om Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink

Køb 'Forladtheden' hos din foretrukne boghandler

Bog

320 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: March 9, 2021

Oversætter: Juliane Wammen

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0057-8

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: March 9, 2021

Oversætter: Juliane Wammen

Omslag: Alette Bertelsen

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0059-2

E-Bog

320 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: March 9, 2021

Oversætter: Juliane Wammen

Omslag: Alette Bertelsen

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0058-5

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu