Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink

Prisbelønnet svensk forfatter bag bøgerne Og træerne står stadig i Wienerwald og 1947, der omhandler tiden omkring 2. verdenskrig.

”Dette er skønlitteratur, og derfor er alt, hvad der fortælles sandt.”
- Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink (f. 1965, Göteborg) er journalist, kulturdebattør og forfatter. For bogen Og træerne står stadig i Wienerwald modtog hun i 2011 Augustprisen, en af Sveriges mest prestigefyldte litteraturpriser, samt den internationale journalistikpris Kapúscinski Award og Dansk-svensk Kulturfonds kulturpris.

Om bogen skrev Berlingske i en 5-stjernet anmeldelse: ”En jødisk familie fra Østrig bliver som så mange andre myrdet af den nazistiske udryddelsesmaskine, men inden deres udslettelse i Theresienstadt sender de 500 breve til deres søn Otto, som i tide er blevet sendt til Sverige. Med udgangspunkt i brevene fortæller forfatteren Elisabeth Åsbrink familiens hjertegribende og tragiske historie.”

I 2016 udgav hun non fiction-beretningen 1947, der er en kortlægning af det betydningsfulde efterkrigsår. Bogen blev nomineret til Augustprisen, er oversat til adskillige sprog og sikrede forfatteren et internationalt gennembrud.

Politiken gav bogen 5 hjerter og skrev: "En fremragende fortælling om verden af dengang og i dag."

Læs mere om forfatteren her.

Forladtheden
Bog

Forladtheden

En stærk slægtsroman som bygger på forfatterens egen familiehistorie.
Læs mere om Forladtheden

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu