Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink

Prisbelønnet svensk forfatter bag bøgerne Og træerne står stadig i Wienerwald og 1947, der omhandler tiden omkring 2. verdenskrig.

”Dette er skønlitteratur, og derfor er alt, hvad der fortælles sandt.” - Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink (f. 1965, Sverige) er journalist, kulturdebattør og forfatter. For bogen Og træerne står stadig i Wienerwald modtog hun i 2011 Augustprisen, en af Sveriges mest prestigefyldte litteraturpriser, samt den internationale journalistikpris Kapúscinski Award og Dansk-svensk Kulturfonds kulturpris.

Om bogen skrev Berlingske i en 5-stjernet anmeldelse: ”En jødisk familie fra Østrig bliver som så mange andre myrdet af den nazistiske udryddelsesmaskine, men inden deres udslettelse i Theresienstadt sender de 500 breve til deres søn Otto, som i tide er blevet sendt til Sverige. Med udgangspunkt i brevene fortæller forfatteren Elisabeth Åsbrink familiens hjertegribende og tragiske historie.”

I 2016 udgav hun non fiction-beretningen 1947, der er en kortlægning af det betydningsfulde efterkrigsår. Bogen blev nomineret til Augustprisen, er oversat til adskillige sprog og sikrede forfatteren et internationalt gennembrud.

Politiken gav bogen 5 hjerter og skrev: "En fremragende fortælling om verden af dengang og i dag."

Læs mere om forfatteren her.

Forladtheden
Udgivelse fra Gutkind

Forladtheden

En stærk slægtsroman som bygger på forfatterens egen familiehistorie.
Læs mere om Forladtheden

Downloads

Elisabeth Åsbrink_Foto @ Johan Bergmark
Elisabeth Åsbrink_Foto @ Johan Bergmark
Format: jpg

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu