Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink

Prisbelønnet og anmelderrost svensk forfatter, journalist og kulturdebattør. Hun har modtaget Augustprisen, Kapúscinski Award og Dansk-svensk Kulturfonds kulturpris.

"Elisabeth Åsbrink folder sig ud som en overbevisende skønlitterær forfatter."
- Jyllands-Posten

Elisabeth Åsbrink (f. 1965, Göteborg) er journalist, kulturdebattør og forfatter. For bogen Og træerne står stadig i Wienerwald modtog hun i 2011 Augustprisen, en af Sveriges mest prestigefyldte litteraturpriser, samt den internationale journalistikpris Kapúscinski Award og Dansk-svensk Kulturfonds kulturpris.

Om bogen skrev Berlingske i en 5-stjernet anmeldelse: "En jødisk familie fra Østrig bliver som så mange andre myrdet af den nazistiske udryddelsesmaskine, men inden deres udslettelse i Theresienstadt sender de 500 breve til deres søn Otto, som i tide er blevet sendt til Sverige. Med udgangspunkt i brevene fortæller forfatteren Elisabeth Åsbrink familiens hjertegribende og tragiske historie."

I 2016 udgav hun non fiction-beretningen 1947, der er en kortlægning af det betydningsfulde efterkrigsår. Bogen blev nomineret til Augustprisen, er oversat til adskillige sprog og sikrede forfatteren et internationalt gennembrud.

Politiken gav bogen 5 hjerter og skrev: "En fremragende fortælling om verden af dengang og i dag."

Læs mere om Elisabeth Åsbrink på forfatterens hjemmeside.

Forladtheden
Bog

Forladtheden

En stærk slægtsroman som bygger på forfatterens egen familiehistorie.
Læs mere om Forladtheden

Elisabeth Åsbrink om familie, hemmeligheder og løgne

"Jeg har skrevet Forladtheden, fordi jeg har båret på den som en byrde hele mit liv." I dette interview kan du høre Elisabeth Åsbrink fortælle om sin roman Forladtheden, der bygger på hendes egen familiehistorie.

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu