Hafni fortæller

Hafni fortæller

Roman af Helle Helle, der udspiller sig i samme univers som de og BOB.

"Jeg vil ikke være mig. Jeg vil lave mig selv om. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal lave mig selv om."
- Uddrag fra bogen

Hafni fortæller... at hun skal skilles.

Hun ringer fra en rasteplads til romanens egentlige fortæller. Men det er kun Hafni, der taler.

Hun har planlagt at fejre sin skilsmisse med en såkaldt smørrebrødsrejse fra Roskilde over Ringsted, Korsør, Nyborg, Svendborg, Faaborg, og via Bøjden-Fynshav slutteligt til Gråsten for at indtage det store sønderjyske kaffebord.

Det var hensigten, at turen skulle tage otte dage. Den ender med at vare cirka en måned.

Nu ringer Hafni så for at fortælle, hvad der er gået galt undervejs.

Udgivelsesdato: 1. september 2023.

Helle Helle
Forfatter

Helle Helle

En af Danmarks fremmeste prosaister, der bl.a. har modtaget Kritikerprisen, P.O. Enquists pris, De Gyldne Laurbær, Montanas Litteraturpris, Holbergmedaljen og Det Danske Akademis Store Pris.
Læs mere om Helle Helle

Bogtrailer: 'Hafni fortæller' af Helle Helle

"Hafnis historie er både til at le og græde over. Fuld af situationskomik og virtuos sproglig humor ... Jeg misunder alle, der har denne roman til gode." Sådan skrev Politiken i deres anmeldelse af Hafni fortæller og kvitterede med seks hjerter. I videoen kan du høre Helle Helle læse op fra bogen.

Find læsekredsspørgsmål

Brug læsekredsspørgsmålene til at diskutere Hafni fortæller sammen i læsekredsen.

Find spørgsmålene her

Find læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Politiken

"Hafnis historie er både til at le og græde over. Fuld af situationskomik og virtuos sproglig humor. Fuld af sorg og angst, som på én gang formidles og lindres af Helles vidunderlige sprog ... Jeg misunder alle, der har denne roman til gode."
Lilian Munk Rösing

Berlingske

"Helle Helle overgår sig selv med Hafnis skam og skæverter ... Som forfatter evner Helle Helle som få at reproducere sig selv, så hver ny udgivelse bliver en stærk knopskydning af den/ de forrige, ikke som en klon eller én-til-én kopi, men som et af den slags små undere, livet (både biologien og litteraturen) fra tid til anden beriger os med. En slags litterær-evolutionær selvformering, en selvforædlende celledeling, skrivekunst, når den er bedst."
- Merete Reinholdt

Information

"Helle Helles nye roman krydser elegant mellem dyb tragik og vidunderlig sproglig komik ... Som læser svinger man mellem det at smage sødmefyldt på romanens præcise sprogføring og at lide med den udsatte hovedfigur. Man klukker af grin, men martres i sin sjæl ved sammen med Hafni 'at stige fejlagtigt af midt i intet'."
- Erik Skyum-Nielsen

Jyllands-Posten

"Sprogligt overskud og satire bliver smedet kunstfærdigt sammen"
- Erik Svendsen

Weekendavisen

"Helle Helles Hafni er perfekt perpleks ... Hver enkelt sætning er mættet og spændt; både behersket og overstyret ... Det kunne lyde irriterende, den dygtige forfjamskelse, og Hafni siger selv: Jeg vil ikke være mig. Jeg vil lave mig selv om. Men gudskelov sitrer romanen, smørrebrødsrejsen, af den her åbnende flovhed, som ikke er opgivende, men behændig, præcis, tørt humoristisk."
- Linea Maja Ernst

Kristeligt Dagblad

"Helle Helles nye roman er en bedrift. Simpelthen ... Romanen er skrevet med det mesterskab og al den stilistiske konsekvens, vi kender Helle Helle for. Der er masser af absurd og akavet humor, pinagtighed, genkendelighed, ensomhed og vemod på rejsen.
- Nils Gunder Hansen

Morgenbladet

"Helle Helle har skrevet en af sine allerbedste bøger ... Ligesom Shakespeares intrikate skuespil, der konstant jonglerer mellem at fremstå som komedie og tragedie, bevæger danske Helle Helles prosa sig vedvarende og raffineret mellem det lattermilde og det mismodige ... Ypperlig prosa."
- Margunn Vikingstad

Ritzau

"Den rejse vil jeg godt med på ... Der er ingen ende på, hvor mange citater, man får lyst til at dele fra romanen, fordi det bare er så eminent forfatterarbejde, Helle Helle leverer ... JA! YES! Tak, Helle Helle!"
- Berit Holbek Jensen

Dansk BiblioteksCenter

"Stilistisk raffineret roman om midaldrende Hafni, der forlader sin mand og tager på roadtrip i Danmark ... Meget gemmer sig under overfladen i de både sjove, poetiske og sørgmodige beskrivelser af Hafnis brud og biltur og tankevækkende monologer om livet og kærligheden."
- Barbara Rugholm / Lektørudtalelse

POV International

"Der er få som Helle Helle, der kan løfte noget så almindeligt som smørrebrød og pumps til at blive nærmest liv og død ... Med Hafni fortæller har hun gjort os klogere på mørket, der er et vilkår for alle, men sjældent utvetydigt eller begribeligt. Tak for den berigelse."
- Emil Bakkendrup

Netavisen Pio

"Helle Helle udvider verden i sin fremstilling af almindelige mennesker ... Hafni fortæller er endnu en helt igennem vidunderlig roman ... Helle Helle skriver guddommeligt pludrende, men aldrig plaprende ... Hendes stil er særegen, suveræn, og så appellerer den til stort set alle. Det er mageløst, og man får den tanke, at det egentlig ikke er ladsiggørligt. Men det er det, for Helle Helle beviser det gang på gang."
- Freddy Hagen

Lolland-Falsters Folketidende

"Helle Helle sætter ikke sin fod forkert. Hvis hun gør det, er det med vilje ... Perfekt ... et fint portræt af en skælvende person, der tvivler og skammer sig og samtidigt stædigt og på sin vis fyndigt strider sig gennem en rejse, der kunne have været nemmere, hvis ikke hun selv lagde sin benspænd ud."
- Helle Bertram

Søndag

"Under de utallige snaps og sild og småakavede samtaler med de fremmede mennesker, Hafni møder, lurer ensomheden, skammen og tomheden, og det er elegant formidlet af Helle Helle"
- Anna Møller

Litteratursiden

"Med Hafni fortæller skruer hun op for både humoren og eksperimenterne. Helle Helles eminente sprog og stil er båret af præcision og elegance ... Helle Helle overgår sig selv med denne sjove, mørke og mesterlige roman."
- Lise Vandborg

Bogbloggerdk

"Kort, klart og koncist ... sitrer og er levende – og vigtigt. Snyd ikke dig selv for Helle Helle."

Anettesbookshelf

"Helle Helle skriver vidunderligt, igen stilistisk stramt, så skarpt, iagttagende og detaljeret, at man næsten kan se hele rejsen for sit indre. Det er forbilledligt godt håndværk."


Køb 'Hafni fortæller' hos din foretrukne boghandler

Bog

170 sider

Vejl. udsalgspris: 269,95 kr.

Udg. dato: 1. september 2023

Omslag: Mikkel Carl

Format: Hæftet m. flapper

ISBN: 978-87-434-0603-7

Lydbog

3 timer 30 minutter

Udg. dato: 1. september 2023

Indlæst af: Helle Helle

Omslag: Mikkel Carl

Format: Download

ISBN: 9788743406051

E-Bog

170 sider

Udg. dato: 1. september 2023

Omslag: Mikkel Carl

Format: ePub

ISBN: 9788743406044

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu