Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu
Helle Helle

Helle Helle

En af Danmarks fremmeste prosaister. Hun har modtaget Kritikerprisen, P.O. Enquists pris, De Gyldne Laurbær, Holbergmedaljen og Det Danske Akademis Store Pris. Hendes bøger er oversat til 22 sprog.

"Helle Helles minimalisme er ikke kedelig, den er knitrende mystisk. Og dog hverdagslig. Og dog insisterende smuk" – Weekendavisen

Helle Helle (f. 1965, Rødby) er uddannet fra Forfatterskolen og har skrevet flere novellesamlinger og romaner. Seneste udgivelse er romanen de (2018), der udkom 25 år efter hendes debut Eksempel på liv.

Helle Helle fik sit store gennembrud med romanen Rødby-Puttgarden (2005), som hun modtog Kritikerprisen for. Derudover har hun modtaget en række priser og præmieringer, bl.a. P.O. Enquist-prisen, De Gyldne Laurbær, Det Danske Akademis Store Pris og Holberg Medaljen. Hendes bøger er oversat til 22 sprog.

"Vi griner og griner, vi græder og græder. Ikke højlydt bralrende eller hulkende, men stille og intenst og nærmest samtidig. Sådan er det at læse Helle Helle." – skrev Politiken om de.

Læs mere om forfatteren her.