Helle Helle

Helle Helle

En af Danmarks fremmeste prosaister. Hun har modtaget Kritikerprisen, P.O. Enquists pris, De Gyldne Laurbær, Holbergmedaljen og Det Danske Akademis Store Pris. Hendes bøger er oversat til 22 sprog.

"Vi griner og griner, vi græder og græder. Ikke højlydt bralrende eller hulkende, men stille og intenst og nærmest samtidig. Sådan er det at læse Helle Helle."
- Politiken

Helle Helle (f. 1965, Rødby) er uddannet fra Forfatterskolen og har skrevet flere novellesamlinger og romaner. Hun debuterede med Eksempel på liv i 1993, og hun fik sit store folkelige gennembrud med romanen Rødby-Puttgarden (2005).

For romanen modtog Helle Helle Kritikerprisen. Af andre priser og præmieringer, som hun har modtaget, kan bl.a. nævnes P.O. Enquist-prisen, De Gyldne Laurbær, Det Danske Akademis Store Pris og Holbergmedaljen. Hendes bøger er oversat til 22 sprog.

I 2020 udkom romanen BOB, hvis jeg-fortæller er hende fra romanen de fra 2018. Om BOB skrev Berlingske i en seksstjernet anmeldelse: "Helle Helles nye roman er helt enkelt fremragende ... Med enkle greb viser hun os forskellen på at ønske sig fri og at være fri."

BOB
Bog

BOB

"Flytter Bob og jeg så til Vanløse." Sådan indleder Helle Helle sin roman BOB.
Læs mere om BOB

Hør Helle Helle fortælle om tilblivelsen af sine romaner

"Kan jeg lave en fortælle-position, som gør, at man som læser kan mærke, hvor det gør ondt, uden at jeg siger det?"

Louisiana Channel har besøgt Helle Helle i arbejdsværelset i Sorø til en samtale om den kreative proces, der ligger bag tilblivelsen af hendes bøger.

Interview med Helle Helle

"Det tog mig mange år at tænke på mig selv som forfatter"

Engang sagde Helle Helle altid bare: "jeg skriver", når nogle spurgte til hendes arbejde.

"Det tog mig mange år at tænke på mig selv som forfatter"
"Det tog mig mange år at tænke på mig selv som forfatter"

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu