Hvad jeg tænker mens du taler

Hvad jeg tænker mens du taler

Kraftfuld og rå roman om moderskab, om at miste, om vrede og forsoning.

"Når man skræller lagene af sin vrede, er man sårbar, og sårbarhed er egentlig ret elskelig"
- Alberte Winding

Pio er i 50’erne og har for nylig mistet sin mor, som aldrig fik hende til at føle sig elsket. Pio er vred – på sin mor og i det hele taget. Pio er sanger og musiker og optræder i forsamlingshuse og kirker sammen med Martha, som hun har hyret til at tage med på turné, og efterhånden vokser et venskab frem mellem de to kvinder.

Pios søn Anatole, som studerer i Paris, har nået en alder, hvor hun skal give slip på ham, men det er svært og smertefuldt for hende at indse, at han ikke længere hele tiden har brug for hende. Da Pio mister stemmen og må holde pause som sanger, møder hun skuespilleren Aksel, som lidt efter lidt får mildnet hendes vrede og insisterer på at blive en del af hendes liv.

Hvad jeg tænker mens du taler er en roman om at stå midt i livet og miste sit fodfæste, sin mor, sin egen rolle som mor, sig selv. Om den tabuiserede kvindelige vrede og om at finde sin stemme på ny.

Udgivelsesdato: 29. marts 2023

Alberte Winding
Forfatter

Alberte Winding

Dansk forfatter, som skriver poetisk og sanseligt om relationer og livets brændpunkter.
Læs mere om Alberte Winding

Bogtrailer: 'Hvad jeg tænker mens du taler'

"Hvad jeg tænker mens du taler er en bog om at ramme bunden og blomstre op igen." Hør Alberte Winding fortælle om sin roman med egne ord.

Find læsekredsspørgsmål

Brug spørgsmålene til at diskutere Hvad jeg tænker mens du taler i læsekredsen.

Find læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Politiken

"I Hvad jeg tænker mens du taler skriver Alberte Winding fint iagttagende om den vildrede, overgangsalderen kan være ... føles troværdigt svær og sand."
- Dorte Hygum Sørensen

Ekstra Bladet

"Alberte Winding skriver spiddende klarsynet om kvindeliv; om kroppens forfald og svigt – aldersfedtet og de grå hår – over for følelsernes evige ungdom. Forfatteren udviser en stor ømhed for sine karakterer, og hovedpersonen Pio er både indtagende og intelligent selskab, der med et skarpt analytisk blik dissekerer sin samtid, som i denne indre monolog om forskelle mellem generationer"
- Molly Balsby

Information

"Romanen har en fin melankoli i beskrivelsen af alderens tab og vildrede, for længslen efter forsoning med den afdøde mor, og et levende sprog for især lyd og musik."
- Marie Louise Kjølbye

Magasinet Liv

"En skøn, tørt morsom og indsigtsfuld roman om en kvinde, der har svært ved at finde sin plads i livet version 2.0. ... Alberte Winding skriver som sædvanligt skævt og smukt og bevægende om store og små følelser. Og så er det altid vidunderligt med bøger om voksne kvinder, der finder en ny livsvej at gå – eller en ny måde at gå på."
- Caroline Rutter

Litteratursiden

"Alberte Winding behandler temaer om sorg, ensomhed og identitetskrise på kærlig og genkendelig vis, når hun skriver om at miste sin mor og samtidig at skulle give slip på sit voksne barn ... Der er også sprækker af humor og håb med plads til nye muligheder i denne fine og forløsende fortælling."
- Line Hoffgaard

Dansk BiblioteksCenter

"Dette er en smuk, sanselig og eftertænksom fortælling om en kvinde midtvejs i livet. Om vrede, kærlighed, alder, identitet og ikke mindst mor-rollen, både når ens børn er blevet voksne, og når ens egen mor ikke kan udfylde rollen ... En poetisk og stilfærdig fortælling, som går under huden på sin læser."
- Merete Trap

Bogens_liv

"Fantastisk hovedkarakter ... Smuk bog om de udfordringer, vi som mennesker rammes af."

Litteratursamtaler.med.mening

"Alberte Winding skriver eksistentielt om at være kvinde i halvtredserne og mærke alt det der er slut."

Randiglensbo.dk

"Genkendelig og poetisk og fortalt med ømhed. En rigtig fin læseoplevelse."

bogbloggerdk

"Fin og følsom tekst uden de store armbevægelser. På en poetisk Alberte måde."

Bog_finken

"En nænsom og til tider humoristisk roman ... Stor tak til Alberte Winding for, at hun på en fin og nænsom måde lader mig lære Pio at kende."

Bogglaede

"Simpelthen lækker litteratur. Kæmpe anbefaling. Gribende, medrivende og vanvittig vidunderlig."

Læsegodter

"Alberte Winding skriver det så fint via formidlede sansninger og et levende sprog, tilsat dybt ironiske svirp ... Læs den, bare fordi, særligt hvis du kan lide at smage på stemninger og sprogblomster."


Køb 'Hvad jeg tænker mens du taler' hos din foretrukne boghandler

Bog

240 sider

Vejl. udsalgspris: 269,95 kr.

Udg. dato: 29. marts 2023

Omslag: Alette Bertelsen. Illustration: Alberte Winding

Format: Hardcover med smuds

ISBN: 978-87-434-0250-3

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu