Alberte Winding

Alberte Winding

Dansk forfatter, som skriver poetisk og sanseligt om relationer og livets brændpunkter.

"Rammer følelser med totalt gehør"
- Jyllands-Posten om Småt brændbart

Alberte Winding (f. 1963, København) er opvokset i Tisvilde, på Ærø og i København. I 2018 udkom bogen Kastevind, der er hendes erindringsglimt fra barndommen, en skildring af barnets verden og længslen efter at høre til. Anmelderne kaldte bl.a. bogen for "smuk, bevægende og kraftfuld," "en værdig og læseværdig erindringsbog" og "en tidløs, vidunderligt vedkommende fortælling."

I erindringsromanen Småt brændbart (2020) udforsker Alberte Winding den sårbare ungdom, og romanen er en upoleret og sitrende fortælling om at søge efter sin plads i verden. Anmelderne skrev: "Småt brændbart er en på én gang ligefrem og raffineret roman og helt ubesværet i sin beskrivelse af knudrede og modsætningsfyldte følelser."

Hvad jeg tænker mens du taler (2023) er en roman om at stå midt i livet og miste sit fodfæste, sin mor, sin egen rolle som mor, sig selv. Om den tabuiserede kvindelige vrede og om at finde sin stemme på ny. Ligesom i Alberte Windings andre bøger spiller musikken og kærligheden også en stor rolle i denne roman.

Alberte siger om romanen:

"Jeg har længe været optaget af kvinders vrede, den tabuiserede og den med alderen tiltagende. Jeg ville gerne turde undersøge den følelse og fandt noget andet, synes jeg. Jeg fandt den ulykke, der er i at give slip på sin krop, sin alder, sin synlighed, sin moderlighed og sin barndom. Når man skræller lagene af sin vrede, er man sårbar, og sårbarhed er egentlig ret elskelig."

Hvad jeg tænker mens du taler
Bog

Hvad jeg tænker mens du taler

Kraftfuld og rå roman om moderskab, om at miste, om vrede og forsoning.
Læs mere om Hvad jeg tænker mens du taler
Interview med Alberte Winding

"Litteratur er underbevidsthedens legeplads, hvor vi prøver liv af, så vi kan vende tilbage til vores eget og føle, at verden er større"

Alberte Winding er forfatter til romanen Hvad jeg tænker mens du taler, en bog om at ramme bunden og blomstre op igen.

I dette interview fortæller forfatterren om arbejdet med romanen, sit eget forhold til litteraturen og om de store følelser.

"Litteratur er underbevidsthedens legeplads, hvor vi prøver liv af, så vi kan vende tilbage til vores eget og føle, at verden er større"

Booking

Foredrag med Alberte Winding

Vil du gerne booke Alberte Winding til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du læse mere på Bookinghusets hjemmeside ...

Foredrag med Alberte Winding

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu