I en stæreflok

I en stæreflok

Et unikt indblik i en lærd bevidsthed og en enestående videnskabelig karriere.

"En idé er som en boomerang, der sendes af sted i én retning, men meget ofte ender i en helt anden."
- Giorgio Parisi

Nobelpristager Giorgio Parisi fortæller personligt og passioneret om et liv i naturvidenskabens verden, om menneskets undren og søgen efter svar og om fysikkens særlige skønhed.

Da Giorgio Parisi som ung mand for første gang træder ind på Institut for fysisk på universitetet i Rom i 1966, foregår det ad bagindgangen – hovedindgangen er forbeholdt professorer og ældre studerende. 55 år senere modtager Giorgio Parisi i 2021 Nobelprisen i fysik for sine banebrydende bidrag til vores forståelse af komplekse systemer.

I denne personlige beretning inviterer Giorgio Parisi os med ind i naturvidenskabens fascinerende verden. Han skriver klart og tilgængeligt om komplekse systemer, fra faseovergange og spinglasser til stæreflokke.

Giorgio Parisi reflekterer over, hvordan idéer fødes og ændrer kurs og form, over videnskabens rolle i nutidens samfund og hvordan matematisk intuition kan lede til svar på spørgsmål, ingen endnu har stillet.

I en stæreflok – Skønheden i komplekse systemer er oversat af Lorens Juul Madsen, som har oversat en lang række forfattere fra italiensk, herunder Umberto Eco, Claudio Magris og Goliarda Sapienza.

Udgivelsesdato: 27. april 2022

Giorgio Parisi
Forfatter

Giorgio Parisi

Italiensk professor i teoretisk fysik og modtager af Nobelprisen i fysik 2021 for sine banebrydende bidrag til vores forståelse af komplekse systemer.
Læs mere om Giorgio Parisi

Anmeldelser

Weekendavisen

"Kompleks skønhed... En dejlig mulighed for at kigge en fysiker over skulderen. Endda en af dem, der har fået selveste prisen."
- Tine Eiby

RadioUpdate

"Fascinerende bog, som det i den grad er værd at bruge tid på, og den er skrevet sådan, at tråden er let at finde igen, hvis man skulle have tabt den i en af de lidt vanskeligere passager ... Meget smukt udført"
- Hanne Bærentzen

Littuna.nu

"Forklarer ekstremt komplekse systemer enkelt og forståeligt, så alle kan være med ... Fængende og med et smittende engagement"

Mitlillebibliotek

"Er man bare den mindste smule nysgerrig på verden omkring sig, helt ned til det mikroplan så er I en stæreflok sagen ... Smuk beretning"


Køb 'I en stæreflok' hos din foretrukne boghandler

Bog

126 sider

Vejl. udsalgspris: 199,95 kr.

Udg. dato: 27. april 2022

Oversætter: Lorens Juul Madsen

Omslag: Sofie Winding. Foto: Søren Solkær

Format: Indbundet

ISBN: 978-87-434-0288-6

E-Bog

126 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95

Udg. dato: 27. april 2022

Oversætter: Lorens Juul Madsen

Omslag: Sofie Winding. Foto: Søren Solkær

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0289-3

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu