Giorgio Parisi

Giorgio Parisi

Italiensk professor i teoretisk fysik og modtager af Nobelprisen i fysik 2021 for sine banebrydende bidrag til vores forståelse af komplekse systemer.

"De bedste resultater fra et helt livs forskning kan opstå helt uforvarende. Man falder tilfældigt over dem på vej et helt andet sted hen."
- Giorgio Parisi

Giorgio Parisi (f. 1948) er en af verdens førende naturvidenskabelige forskere og professor i teoretisk fysik ved universitetet i Rom.

Indtil 2021 fungerede han som vicepræsident for Accademia Nazionale dei Lincei, verdens ældste videnskabelige akademi, og er desuden medlem af American National Academy of Sciences, Académie des sciences og American Philosophical Society.

I oktober 2021 blev Giorgio Parisi tildelt Nobelprisen i fysik.

Med I en stæreflok (2022) fortæller Giorgio Parisi personligt og passioneret om et liv i naturvidenskabens verden, om menneskets undren og søgen efter svar og om fysikkens særlige skønhed.

Giorgio Parisi siger om sammenhængen mellem naturvidenskaben og den kreative proces: "Inden for fysikken og matematikken er er en slående ubalance mellem forsøget på at forstå noget for første gang og så den lethed og naturlighed, hvormed resultatet fremstår, når først man har gennemgået alle trin i processen. Ligesom i poesien bærer fysikkens slutprodukt ingen synlige spor af den krævende kreative proces og al den tvivl og tøven, der følger med den."

I en stæreflok
Bog

I en stæreflok

Et unikt indblik i en lærd bevidsthed og en enestående videnskabelig karriere.
Læs mere om I en stæreflok

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu