Indkredsning III

Indkredsning III

Tredje bind i den prisbelønnede trilogi, der er et råt og psykologisk nuanceret portræt af en mand, hans omgangskreds og hans samtid.
Læs et uddrag

"Et højdepunkt i nyere nordisk litteratur - og læselykke, intet mindre."
- Weekendavisen

Med Indkredsning III afslutter Carl Frode Tiller sit ambitiøse og vidtforgrenende værk om et land, en mand og hans omgangskreds.

David har mistet hukommelsen. I første bind skrev hans venner breve til ham i håb om at hjælpe hans hukommelse på vej. Andet bind udvidede persongalleriet og gjorde billedet af David endnu mere komplekst og endnu mere mystisk – for hvilke af de modstridende historier var egentlig sande?

I tredje bind skal Marius giftes med Julie, men sætter alt på spil, da han skriver et brev til David, hvor han afslører noget, der får store konsekvenser for dem begge. Davids ekskæreste Susanne føler sig svigtet af ham, og hendes breve er både et opgør med ham og med hendes egen fortid. Og i denne roman møder vi endelig også David selv, da han besøger sin psykiater.

Udgivelsesdato: 25. maj 2022.

Carl Frode Tiller
Forfatter

Carl Frode Tiller

En af norsk litteraturs stærkeste stemmer. Tiller har modtaget adskillige priser for sine bøger og været nomineret til Nordisk Råds litteraturpris tre gange.
Læs mere om Carl Frode Tiller

Bogtrailer: 'Indkredsning' af Carl Frode Tiller

De to første bind af Carl Frode Tillers Indkredsning-trilogi blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. Se traileren her.

Anmeldelser

Politiken

"Mesterfortæller ... Tillers trilogi Indkredsning kan måle sig med Knausgårds Min kamp ... Tillers evne til at høre undertoner i de mange familier er på højde med Ingmar Bergmans ... Tiller excellerer i at opfange betydningen af et bliks retning eller et strejf med en hånd ... Går imod en hovedstrøm og sætter en ny standard ... genopliver et af romankunstens mest raffinerede redskaber."
- Thomas Bredsdorff

Weekendavisen

"I en overvældende, overrumplende og raffineret litterær polyfoni lader Carl Frode Tiller (f. 1970) sine fortællerstemmer cirkle David ind ... Med trilogien om David fortjener Tiller at vinde mange, mange nye læsere, for Indkredsning I-III forener subtil præcision og menneskekundskab med voldsom fortællestyrke ... Et højdepunkt i nyere nordisk litteratur - og læselykke, intet mindre."
- Klaus Rothstein

Information

"Et raffineret opgør med al glat ironi og alvorsløshed ... Skal læses i ét hug ... Samtalen som kampplads er Tiller en mester i at demonstrere."
- Thomas Thurah

Dansk BiblioteksCenter

"Tiller skriver med sylespids præcision om menneskelige relationer. Han er en mester i minutiøst at beskrive scener, hvor mennesker mødes og deres inderste motiver afdækkes i situationen. Med et kæmpe overblik for detaljer har han skabt en mesterlig roman."
- Michael Linde Larsen / Lektørudtalelse

Litteratursiden.dk

"Carl Frode Tiller kan som få beskrive, hvad der kværner rundt i knolden på os mennesker, når vi skal forstå os selv og andre. Hold op, hvor er det godt! ... Et interessant studie i menneskesindets tanke- og refleksionsmønstre. Det er en roman, der sætter et spejl op for den tankeproces, der ligger bag handlinger og ord
- Anne Kathrine Vindvad Laursen

Bogblogger.dk

"Tiller er et helt utroligt spændende bekendtskab ... Det er stærkt, og jeg anbefaler Indkredsning."
- Katrine Lester

Litteraturdk

"SÅ optur at læse denne trilogi ... KÆMPE anbefaling til andre nordisk/autofiktion-afhængige! Jeg er både blevet topunderholdt og har fået udfordret mit verdenssyn."

Bogbanden

"Slutningen på brevudvekslingen mellem David og hans omgangskreds. Er jeg ked af det? Ja, for den da! ... Jeg kommer til at læse den igen en dag."

Littuna.nu

"Meget tilfredsstillende afslutning på en fantastisk serie ... Indkredsning er noget af en genistreg."


Køb 'Indkredsning III' hos din foretrukne boghandler

Bog

544 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: May 25, 2022

Oversætter: Sara Koch

Omslag: Aina Griffin & Marlene Diemar, Imperiet

Format: Softcover

ISBN: 978-87-434-0072-1

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: May 25, 2022

Oversætter: Sara Koch

Omslag: Aina Griffin & Marlene Diemar, Imperiet

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0074-5

E-Bog

544 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: May 25, 2022

Oversætter: Sara Koch

Omslag: Aina Griffin & Marlene Diemar, Imperiet

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0073-8

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu