Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller

En af norsk litteraturs stærkeste stemmer. Tiller har modtaget adskillige priser for sine bøger og været nomineret til Nordisk Råds litteraturpris tre gange.

"Tillers evne til at høre undertoner i de mange familier er på højde med Ingmar Bergmans ... genopliver et af romankunstens mest raffinerede redskaber."
- Thomas Bredsdorff, Politiken

Carl Frode Tiller (f. 1970, Namsos) er norsk forfatter, historiker og musiker. Hans bøger er oversat til mere end 20 sprog, og han har vundet adskillige priser, heriblandt Kritikerprisen, Brageprisen og EU’s litteraturpris, European Union Prize for Literature.

Carl Frode Tiller debuterede som forfatter i 2001 med romanen Skråninga, som han blandt andet modtog Tarjei Vesaas’ debutantpris og P2-lytternes romanpris for. I 2003 udkom romanen Bipersonar, og i 2007 fulgte Indkredsning, der er første bind i en trilogi. Både Indkredsning og Indkredsning II blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. Sidste og tredje bind udkom på dansk i 2022.

I 2017 udkom romanen Begyndelser, der blev hyldet af anmelderne, og Tiller blev for tredje gang nomineret til Nordisk Råds litteraturpris i 2018. Derudover er han blevet kåret som en af Norges ti bedste forfattere under 35 år af Morgenbladet i 2005.

I 2023 udkom Flugt, en fortælling om forholdet mellem de levende og de døde. Johannes er blot 12 år gammel, da han dør, og romanen væver de sørgende forældres historie sammen med episoder fra Johannes' liv i en musikalsk prosa, der veksler mellem de tre personers synsvinkler.

I en anmeldelse af værket skriver Politiken: "Roman i verdensklasse ... suverænt orkestreret."

Interview med Carl Frode Tiller

"Jeg har aldrig en idé, før jeg begynder at skrive"

Hvor meget ved Carl Frode Tiller om sine karakterer, før han begynder at skrive?

I dette interview fortæller forfatteren om skriveprocessen og inspirationen bag Indkredsning-trilogien.

"Jeg har aldrig en idé, før jeg begynder at skrive"

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu