Indkredsning

Indkredsning

Første bind i prisbelønnet trilogi, der er et råt og psykologisk nuanceret portræt af en mand, hans omgangskreds og hans samtid.
Læs et uddrag

"Mesterfortæller ... Genopliver et af romankunstens mest raffinerede redskaber."
- Politiken

David har glemt, hvem han er. I en avisannonce opfordres venner og bekendte til at skrive breve, der kan hjælpe ham og stimulere hans hukommelse. I første omgang er der tre, der svarer: Ungdomsvennen Jon, hvis musikerkarriere hænger i en tynd tråd. Stedfaren Arvid, der er præst og venter på at dø. Og ungdomskæresten Silje, der er midt i en ægteskabskrise og overvejer at forlade sin mand.

De tre personer fortæller både om David og om deres eget liv. Tilsammen danner brevene en mosaik af portrætter, fyldt med knuste drømme, mislykkede relationer og død.

For romanen modtog Carl Frode Tiller Norges mest prestigefulde priser, Brageprisen 2007 og Kritikerprisen 2008, og blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2008. Trilogien har solgt over 100.000 eksemplarer i hjemlandet.

Indkredsning er oversat af Karsten Sand Iversen har oversat en lang række værker, primært fra engelsk, tysk og svensk. Han har vundet Dansk Oversætterforbunds Ærespris og Det Danske Akademis oversætterpris. I 1995 blev han tildelt Statens Kunstfonds hædersydelse. Han har blandt andet oversat Franz Kafka, Samuel Beckett, Herta Müller og James Joyce.

Udgivelsesdato: 24. november 2021

Carl Frode Tiller
Forfatter

Carl Frode Tiller

En af norsk litteraturs stærkeste stemmer. Tiller har modtaget adskillige priser for sine bøger og været nomineret til Nordisk Råds litteraturpris tre gange.
Læs mere om Carl Frode Tiller

Anmeldelser

Politiken

"Mesterfortæller ... Tillers trilogi Indkredsning kan måle sig med Knausgårds Min kamp ... Tillers evne til at høre undertoner i de mange familier er på højde med Ingmar Bergmans ... Tiller excellerer i at opfange betydningen af et bliks retning eller et strejf med en hånd ... Går imod en hovedstrøm og sætter en ny standard ... genopliver et af romankunstens mest raffinerede redskaber."
- Thomas Bredsdorff

Weekendavisen

"I en overvældende, overrumplende og raffineret litterær polyfoni lader Carl Frode Tiller (f. 1970) sine fortællerstemmer cirkle David ind ... Med trilogien om David fortjener Tiller at vinde mange, mange nye læsere, for Indkredsning I-III forener subtil præcision og menneskekundskab med voldsom fortællestyrke ... Et højdepunkt i nyere nordisk litteratur - og læselykke, intet mindre."
- Klaus Rothstein

Kristeligt Dagblad

"Kalejdoskopisk fortællekunst ... Stor og uforglemmelig litteratur ... Der er eksistentiel tyngde i denne suveræne fortælling.
- Svend Skriver

Information

"Scenerne i Carl Frode Tillers Indkredsning er som en tændstik svævende over en tønde benzin ... Hertil kommer dialog og scener, som er lige så mesterligt og præcist udført som hele den store samtidsromankomposition."
- Thomas Thurah

Litteratursiden

"Et genialt norsk mesterværk! ... Romanens kardinalpunkt er ganske enkelt genialt."
- Line Hoffgaard

Sarahsbookmark

"Vanvittigt interessant ... Læs bøgerne, hvis du kan lide at læse portrætter af et menneske og et samfund."

Litteraturdk

"Kan ikke få nok & er glad for at toeren allerede venter på kaminhylden ... LÆS DEN."

Bogblogger.dk

"Indkredsning er virkelig interessant stilistisk ... Glæder mig til tredje og sidste bind."
- Katrine Lester

Annelovebooks

"Det er en virkelig velskrevet serie! ... Fabelagtig læseoplevelse"

Bogglæde

"Et genialt mesterværk. Intet mindre ... Plottet er begavet, sproget flydende og rigt - Så velskrevet, og karaktererne troværdige."


Køb 'Indkredsning' hos din foretrukne boghandler

Bog

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: November 24, 2021

Oversætter: Karsten Sand Iversen

Omslag: Aina Griffin

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0066-0

Lydbog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: November 24, 2021

Oversætter: Karsten Sand Iversen

Omslag: Aina Griffin

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0068-4

E-Bog

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: November 24, 2021

Oversætter: Karsten Sand Iversen

Omslag: Aina Griffin

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0067-7

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu