Kirsebærplukkerne

Kirsebærplukkerne

Rørende digte om faderskab, omsorg og aggression.

"Slår sig ned i ens sind med samme fysiske selvfølgelighed som et nyfødt barn"
- Information

En samling digte om at blive far, om omsorg og arbejde, at passe på et barn og tjene penge. Digtene udspiller sig i en ung familie, som flytter fra en boligblok i udkanten af København til en lille landsby. Undervejs forsøger digteren at finde ud af, hvad det vil sige at være far, og hvordan man kan være det, mens man udvider og udfordrer den traditionelle far-rolle.

Kirsebærplukkerne er en rørende bog, der giver et billede af, hvordan det kan se ud når en far tager del i omsorgen for et barn. Teksterne foregår i spændet mellem hverdagen og en række intense oplevelser af et nyt tilhørsforhold til verden, som barnets vækst og liv afstedkommer hos digteren.

Udgivelsesdato: 5. januar 2023.

Duncan Wiese
Forfatter

Duncan Wiese

Dansk digter og lærer på Forfatterskolen i København.
Læs mere om Duncan Wiese

Anmeldelser

Kristeligt Dagblad

"Smuk farpoesi fuld af hverdag og originale billeder ... skildret med følsomhed, øjeblikke af humor og sprød præcision ... Kirsebærplukkerne er med dens dybe sproglige og eksistentielle indsigt nemlig en sådan bog, man gerne opholder sig i længe, og som jeg i hvert fald ville ønske, jeg havde ved hånden, da to blev til tre, som en fortrolig og indlevende ven at fare vild i faderskabet med."
- Martin Rohr Gregersen

Information

"Duncan Wieses bog slår sig ned i ens sind med samme fysiske selvfølgelighed som et nyfødt barn ... I Kirsebærplukkerne fremstår Duncan Wiese primært som dagliglivsbunden fortællende digter, men han får samtidig, og med raffinerede virkemidler, demonstreret et selvfølgeligt lyrisk talent"
- Erik Skyum-Nielsen

Weekendavisen

"Duncan Wiese græder for et godt ord, men dem er der heldigvis mange af i hans gedigent knækkede, følsomt faderværdige digtsamling ... under min læsning glippede jeg løbende med øjnene, fordi form og indholds holmgang forekom mig genuint ny og - højdramatisk ord! - interessant."
- Lars Bukdahl

Ekstra Bladet

"Duncan Wiese bidrager til bølgen af litterære forældreerfaringer med en fin og overbevisende øm digtsamling ... jeg er nu ægte glad for, at 'Kirsebærplukkerne' findes med al dens følelsesfuldhed, ambivalens og afdæmpede skønhed."
- Molly Balsby

Politiken

"Den vinder ind på én, Duncan Wieses nye digtsamling, Kirsebærplukkerne ... Ved første genlæsning, gik det op for mig, at selv om der var og er noget upåfaldende over digtene, havde de alligevel fæstnet sig. Jeg kunne således tydeligt huske stort set dem alle sammen, og det kan jeg ellers aldrig ... Jeg relaterer hårdt!"
- Mikkel Krause Frantzen

Dansk BiblioteksCenter

"Wiese folder sine tanker om hverdagen, parforhold og faderskab ud, så de små poetiske skildringer står som en stor fortælling fuld af åbenhed og sårbarhed over for tilværelsen. Det er meget smukt og meget vedkommende, og samlingen vil kunne læses af mange forskellige læsere."
- Peter Holm Rasmussen / Lektørudtalelse

Voresbogreol

"En digtsamling, der giver rum til følelser."


Køb 'Kirsebærplukkerne' hos din foretrukne boghandler

Bog

184 sider

Vejl. udsalgspris: 199,95 kr.

Udg. dato: 5. januar 2023

Omslag: Rue Jean Nicot

Format: Hardcover med smuds

ISBN: 978-87-434-0431-6

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu