Moderelementet

Moderelementet

En antologi om moderskab, faderskab og andre former for forældreskab.

Redigeret af forfatterne Mia Degner, Ditte Holm Bro, Liv Duvå, Kirstine Reffstrup og Julie Sten-Knudsen.

Moderelementet er en mosaik af ældre og nyskrevne tekster om den radikale erfaring, det er at skabe og drage omsorg for andre mennesker. På tværs af generationer og litterære genrer beskæftiger de sig med fødsel, revolution, fremmedgørelse, krop, skønhed, glæde, abort, familie, blod, natur, penge, klasse og køn.

De ældre tekster er hentet fra værker af forfattere som Inger Christensen, Vita Andersen, Dea Trier Mørch, Tove Ditlevsen, Marianne Larsen, Kirsten Thorup, Amalie Skram, Pia Juul, Naja Marie Aidt, Ida Jessen og Dorrit Willumsen. De nyskrevne bidrag kommer fra 13 aktuelle forfattere, der bl.a. tæller Ursula Andkjær Olsen, Hanne Højgaard Viemose, Mikas Lang og Gry Stokkendahl Dalgas.

Teksterne er udvalgt af forfatterne Ditte Holm Bro, Mia Degner, Liv Duvå, Kirstine Reffstrup og Julie Sten-Knudsen med kærlighed og ud fra et ønske om at skabe samhørighed og et fælles rum at tænke og handle fra.

Udgivelsesdato: 28. maj 2024

Moderelementet – redaktionsgruppen bag antologien
Forfatter

Moderelementet – redaktionsgruppen bag antologien

Teksterne er udvalgt af forfatterne Mia Degner, Ditte Holm Bro, Liv Duvå, Kirstine Reffstrup og Julie Sten-Knudsen.
Læs mere om Moderelementet – redaktionsgruppen bag antologien

Anmeldelser

Politiken

"Helt enkelt er jeg taknemmelig for, at nogen har samlet så mange vildt gode tekster, de har været forløsende at læse ... Moderelementet har vundet mit hjerte ... et dejligt og forvirrende fællesskab at træde ind i. Det gør, at jeg vil mødre mere, passe på andre væsner, og at jeg vil holde øje med det liv, der kan opstå, også i fire kolde kopper."

SØNDAG

"Et ambitiøst projekt ... Mange af de udvalgte tekster er ældre udgivelser – nogle fra omkring 1900 – men det gør dem bestemt ikke irrelevante ... Formår på succesfuld vis at udfolde moderskabets skyggesider."
- Anna Møller

Ude & Hjemme

"Ugens bog ... Alt i alt har Moderelementet dog overraskende stærke kort på hånden, og temaerne er forankrede i os alle sammen.

Dansk BiblioteksCenter

"Antologiens på én gang tilbage- og fremadskuende tilgang til tekstudvalget er meget værdifuld og engagerende for den samlede oplevelse samt forståelse af indholdet. Læsningen beriges yderligere af forfatternes indsigtsfulde kommentarer, der indleder hvert enkelt tekstuddrag. Antologien er særdeles helstøbt og vellykket, og den udfylder et tomrum i litteraturen med nye og interessante perspektiver på begrebet 'mor'."
- Anya Voel / lektørudtalelse

Litteratouren

"Det er en bog, der rummer store og nye stemmer og en bog, der gennem teksterne stadig forsøger at skabe et sprog for alt det, moderskabet er. Jeg har virkelig set frem til denne bog ... og er virkelig begejstret for de nye perspektiver, bogen tilbyder om omsorg generelt ... Tak for denne bog og for at gøre opmærksom på, at vi er kommet et stykke vej, og stadig har langt endnu."
- Nikoline Rosenbjerg

Gyrith Ravn

"Den her fine, dybt rørende og på-tværs-af-alder-og-generationer-sammenflettende antologi er sammensat af et sandt redaktionelt stjernehold ... Antologiens tekster binder kvinder, mødre, moderskab og kroppe sammen med ord, med litteratur, på tværs af årtier og generationer; de deler en erfaring, en uroplevelse, som står knivskarpt og uomgængelig, uanset teksternes oprindelige udgivelsesår."

Littuna.nu

"Moderelementet er et interessant værk, der helt bestemt vækker nysgerrighed. Moderelementet indeholder tekster, der er mere end hundrede år gamle og nogle, der ikke engang er fyldt et år. Det skaber en forståelse for, hvordan omsorg og forældreskab er universelle tematikker. Det er aldrig ikke relevant ... Den skaber grund for en fælles samhørighed. Et tiltrængt omsorgsfællesskab."
- Mathilde Bundgaard


Køb 'Moderelementet ' hos din foretrukne boghandler

Bog

ca. 300 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: 28. maj 2024

Omslag: Kasper Vang

Format: Hæftet

ISBN: 9788743407317

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu