Patienten

Patienten

Et forsvundet barn – en desperat far – en tur i psykiatrien.

"En speedy pageturner i verdensklasse … Sebastian Fitzek kan sit håndværk, så man næsten tror, det er løgn."
- Berlingske

I Patienten forsvinder et seksårigt barn sporløst, og alt tyder på, at han er blevet offer for Guido T., der sidder i retspsykiatrisk forvaring og allerede har tilstået mordet på to børn i området.

Barnets far bliver som en falsk patient smuglet ind på den psykiatriske forvaring, hvor Guido T. befinder sig, for at komme tæt på morderen og få en tilståelse ud af ham. Fordi intet er værre end usikkerheden. Troede han …

Sebastian Fitzek er kendt for at skrive intense, psykologiske thrillers. Hans bøger er standalones, der alle har et højt tempo og et effektivt plot.

Romanen er oversat af Jacob Jonia. Han har oversat en lang række værker primært fra tysk, både krimier af f.eks. Nele Neuhaus og Ursula Poznanski og klassiske romaner af Siegfried Lenz m.fl.

Udgivelsesdato: 10. februar 2021.

Sebastian Fitzek
Forfatter

Sebastian Fitzek

Tysklands mest succesrige thrillerforfatter. Sebastian Fitzek har solgt 13 millioner bøger på 24 sprog og har som den eneste tyske forfatter modtaget The Ripper Award.
Læs mere om Sebastian Fitzek

Bogtrailer: 'Patienten' af Sebastian Fitzek

Hvor langt vil du gå for at finde dit forsvundne barn? Det spørgsmål udforsker den tyske forfatter Sebastian Fitzek i den intense, psykolgiske thriller Patienten.

Videohilsen fra Sebastian Fitzek

Hør den tyske bestsellerforfatter Sebastian Fitzek sende en hilsen til sine danske læsere - på dansk!

Anmeldelser

Berlingske

”En speedy pageturner i verdensklasse … Sebastian Fitzek kan sit håndværk, så man næsten tror, det er løgn, og demonstrerer på hver eneste side af bogen den fingerspitzgefühl for genrens fornemmeste virkemidler, der med rette har gjort ham til en bestsellende thrillerforfatter."
- Jakob Genz

Børsen

"Han kan vitterlig noget med at slå en langneglet klo i læseren og ikke give slip før til allersidst ... Ofte kan man godt komme til at kede sig i selv de mest larmende krimiplot, men det er ikke tilfældet med denne patient"
- Line Rasmussen

Information

"En veritabel pageturner om børnemishandling og forældre i sorg ... en af de mest modbydelige og bedste spændingsromaner, jeg længe har læst ... Det er menneskets mørkeste afkroge, Sebastian Fitzek navigerer i, og den tyske bestsellerforfatter gør det med en suveræn fornemmelse for genrens mest effektive virkemidler og i et spændstigt sprog godt fanget på dansk af Jacob Jonia."
- Tonny Vorm

Jyllands-Posten

"Sebastian Fitzek leger med komplekse personligheder og vekslende fortællerpålidelighed i blanding af krimi og horror story … masser af paradoksalt væmmelsesnydelsesfulde chokeffekter”
– Lars Ole Sauerberg

Dansk BiblioteksCenter

"Uhyggelig og morbid thriller med mange lag og en historie, der konstant tager nye drejninger. Forfatteren har udtænkt et helt vildt plot, som fans vil elske. Bogen er meget overraskende, uforudsigelig og super fantasifuldt konstrueret."

Knirkesbøger

"Det er en af de mest spændende og overraskende bøger jeg har læst i lang tid ... Personskildringen i bogen er perfekt, de korte kapitler og den store suspence holder hele vejen igennem bogen ... Et must-read hvis du er til en god thriller."

Litteratursiden

"Nervepirrende, brutal og meget spændende ... I denne særdeles effektive pageturner får du ikke et øjebliks fred, før sidste side er vendt ... Historien er fremragende skåret, man bliver gang på gang snydt og overrasket samtidig med, at man også bliver bevæget af mange af de fint tegnede karakterer."
- Britta Voergaard Poulsen

Bogblogger.dk

"Superspændende og effektiv underholdning ... Fitzek leger med læseren, akkurat som han leger med sine hovedpersoner i takt med, at man trænger længere og længere ind i et mørkt univers, hvor kun lidt er, som man forventer."
- Morten Kidal

Findals krimiside

"En førsteklasses thriller og pageturner med et vanvittigt spændende og overraskende plot ... Sjældent har jeg læst en krimi, hvor jeg i den grad er blevet kørt rundt i manegen, og hvor jeg mente, jeg havde fuldkommen styr på det meste for så at konstatere, at det havde jeg absolut ikke."

Fru Thulstrup

"Wow, for en krimi… Den har alt det jeg holder af. Et fedt plot, hvor man kan gætte i det uendelige, og hvor handlingen twister, så fokus flyttes hele tiden. Man skal være skarp og holde tungen lige i mundtøjet. Den har barske scener, den er hård, den er psykologisk, den er psykopatisk, vild og helt igennem vidunderlig…"

Bogens liv

"En fantastisk læseoplevelse. Jeg blev fanget af bogen på de allerførste sider, og sidder tilbage med den vildeste følelse bagefter."

Livetidukkehuset

"Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har læst en så vanvittig, spooky, klam og sindsyg bog ... Bedst som du tror, du har regnet den ud, så bliver du slået ud igen ... LÆS DEN! Andet er der faktisk ikke at sige."

Bogrummet

"Hold da fast! Godt nok har jeg læst noget af Fitzek før, og godt nok er jeg en hærdet krimilæser, men ”Patienten” blæste mig totalt omkuld ... En thriller-cocktail af værste (=bedste) skuffe, uhyggelig, dragende, ækel, overraskende – og utroligt manipulerende."
- Nordstranden

Titlen.dk

"Bør læses, hvis man kan lide overraskende plots ... Bogen får dig helt ud i tovene ... Når man tror, man har regnet det hele ud, bliver der serveret et niveau mere, der driller sindet."

Bogbanden

"Skræk og mavepine! ... En pageturner og bestseller-statussen er velfortjent ... Tit måtte jeg minde mig selv om lige at trække vejret - både på grund af, at tiden bare ikke stod stille og på grund af, at historien virkelig trænger ind i marv og ben ... Plottet i bogen er MINDBLOWING ... Genialt og fascinerende."

Bogvægten

"En monsterkrimi ... Den er fantastisk og ironisk i al sin gru, og det er først, når man når frem til slutningen, man opfanger den dobbeltbundede rædsel, der gør den så raffineret."
- Birte Strandby

Boghulen

"En god bog med en vild slutning ... Især de sidste 150 sider blev nærmest vendt uden pauser ... Jeg sad tilbage med en wow-følelse."

Anettesbookshelf

"Her er en thriller, der har fået mine nakkehår til at rejse sig ... Plottet er vanvittigt gennemtænkt og veludført ... Den kørte mig altså rundt i manegen med medlidenhed, væmmelse, spænding, angst og frygt."

Bogormen

"Mindgames og plottwists ... Dette var første bog af denne forfatter jeg har læst, men har bestemt tænkt mig at tjekke hans andre bøger ud."

Bogglæde

"Et af de vildeste plots, jeg længe har oplevet ... Gribende, vild og vanvittig veludført."


Køb 'Patienten' hos din foretrukne boghandler

Bog

362 sider

Vejl. udsalgspris: 269,95 kr.

Udg. dato: 10. februar 2021

Oversætter: Jacob Jonia

Omslag: Perttu Lämsä & Imperiet

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0063-9

Lydbog

Varighed: 9 timer 13 min

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 10. februar 2021

Oversætter: Jacob Jonia

Indlæst af: Thomas Gulstad

Omslag: Perttu Lämsä & Imperiet

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0065-3

E-Bog

362 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 10. februar 2021

Oversætter: Jacob Jonia

Omslag: Perttu Lämsä & Imperiet

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0064-6

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu