Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek

Tysklands mest succesrige thrillerforfatter. Sebastian Fitzek har solgt 13 millioner bøger på 24 sprog og har som den eneste tyske forfatter modtaget The Ripper Award.

"Suveræn fornemmelse for genrens mest effektive virkemidler"
- Information

Sebastian Fitzek (f. 1971, Berlin) er forfatter og journalist. Siden han debuterede i 2006 med Die Therapie (da. Terapien, 2007) er han landet i toppen af bestsellerlisterne, hver gang han er udkommet med en ny bog.

Fitzek har som den første – og eneste – tyske forfatter modtaget The Ripper Award, den store europæiske krimipris, der hidtil primært er gået til nordiske forfattere, blandt andre Jussi Adler-Olsen og Henning Mankell.

Fitzek er oprindeligt uddannet jurist med speciale i ophavsret, og har arbejdet som radiojournalist i Berlin, inden han blev fuldtidsforfatter. Han bor i Berlin med sine tre børn, og er engageret i forskellige velgørenhedsprojekter.

I 2021 udkom krimierne Plads 7A, Passager 23 og Patienten oversat til dansk, og i 2023 fulgte også de danske udgaver af Terapien, Sjæleknuseren og Splinten.


Interview med Sebastian Fitzek

”En god thriller er som en tur i rutsjebanen. Det er sikkert, men føles som en nærdødsoplevelse”

Hvor finder Sebastian Fitzek inspiration? Hvad gør ham bange? Og hvordan belønner han sig selv, når han har skrevet et nyt kapitel?

”En god thriller er som en tur i rutsjebanen. Det er sikkert, men føles som en nærdødsoplevelse”

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu