Tour de chambre

Tour de chambre

En roman om venskab, forelskelse og død – og om begæret efter at skrive og skabe. Et begær, der har sin egen vilje.

"Tour de chambre giver et sug i maven, som man kun vil have skal blive ved."
- Politiken

Asta modtager en invitation til en mindehøjtidelighed for August. Det er 10 år siden, han døde. Dengang boede de på samme kollegium, og August var kæreste med Astas bedste veninde Mai.

Nu skriver Asta på en roman, men invitationen griber forstyrrende ind. Den får fortid og nutid til at flette sig ind i hinanden. Fester, længsler og vaklen vækkes til live, sammen med dét Asta aldrig har kunnet fortælle Mai.

Udgivelsesdato: 27. maj 2020.

Tine Høeg
Forfatter

Tine Høeg

En af dansk litteraturs nye stærke stemmer, der står bag både romaner, dramatik og digte.
Læs mere om Tine Høeg

Romankoncert: 'Tour de chambre' af Tine Høeg

Forfatter Tine Høeg og musiker Simon Brinck fremfører et uddrag fra deres romankoncert over 'Tour de chambre'. Det er en roman fortalt på en helt anderledes, sanselig måde i et fortættet og intimt lydunivers. Et musikalsk heartbreak.

Find læsekredsspørgsmål

Brug læsekredsspørgsmålene til at diskutere Tour de chambre sammen i læsekredsen.

Find spørgsmålene her

Find læsekredsspørgsmål

Anmeldelser

Berlingske

"Et brillant bekendtskab ... Tine Høeg (...) er en fucking speciel forfatter, og det er fucking specielt at kunne skrive så nært og varmt og flydende og fortvivlet og morsomt om både det særlige og det almene og om forskellige aldre og om det kvindelige (især) og det mandlige."
- Søren Kassebeer

Politiken

"Tine Høeg brillerer med sin svære toer. Tour de chambre giver et sug i maven, som man kun vil have skal blive ved."
- Benedicte Gui De Thurah Huang

Weekendavisen

"Tine Høeg har skrevet den fineste kunstner- og kærlighedsroman om gabet mellem de livsfaser, som alle forbitrede romantikere kan kaste sig hovedkulds i ... Det er fortryllende læsning"
- Linea Maja Ernst

Information

"Sprog er sjovt hos Tine Høeg - med et mørke bagved. Hendes anden roman Tour de chambre har poesi i sig, fordi den lader ordene stå næsten nøgne. Det er på én gang sårbart og stærkt. Ligesom den ungdom, det handler om."
- Kamilla Löfström

Børsen

"Tine Høegs leg med ord er både sanselig og kraftfuld ... Tour de chambre leverer et både douce og digert værk, som man bliver afhængig af."
- Michael Solgaard

Euroman

"Man flyver igennem Tour de chambre på en halv aften. Ikke kun fordi romanen er let læst, den er også fantastisk sjov. Tine Høeg skriver, så man får lyst til at være i hendes selskab. Hun skifter mellem fortid og nutid på en måde, der både en kløgtig og elegant ... Det er stor kunst at skrive så tidstypisk og veloplagt, som hun kan."

Magasinet Liv

"En kantet, følsom fortælling med et skarpt øre for, hvordan mennesker rigtigt taler sammen ... En spændstig og livsbekræftende roman."

Modemagasinet IN

"Alle, der elsker at læse Lone Hørslev og Helle Helle, og som har en forkærlighed for bøger om begær og overgangen til voksenlivet, bliver helt sikkert suget ind i Tine Høegs univers."

ELLE

"Tine Høeg har bedrevet en ny roman, den svære to'er, der slet ikke er svær bare svært vidunderlig! Og flydende, minimalistisk og omhyggeligt velorganiseret og præcis - helt ned til hvert eneste linjebrud og punktum (de få, der er af dem)"
- Katherine Diez

Litteratursiden.dk

"Tine Høeg er lykkedes på flotteste facon med sin egen "svære toer", der er lige så velkomponeret og – skrevet som den prisbelønnede debutroman Nye rejsende. Høeg har fået sin helt egen stemme indenfor ny, dansk litteratur – og dén lyder godt."
- Maria Guldager Rasmussen

Horsens Posten

"Hver enkelt sætning er en lille litterær perle."
- Maria Bruun Fanø

Iben Maria Zeuthen

“Tine har skabt en bog, der rører så dybt rundt i hjertesuppedasen, at man knapt kan ånde. En bog om alt det der i kvinden mødes i 30erne, biologien og liderligheden, ungdommen og det varige. Tine mætter relaterbare ungdomserindringer og påviser selve lykken, altså hun laver magi, skriver om et livsforløb, der på en gang er helt specifikt og samtidig så relevant … Jeg er på røven.”

Kulturmagasinet Fine Spind

"Tine Høgh har skrevet bøgernes svar på SKAM ... en berusende fortælling"
- Louise Juhl Dalsgaard

Littuna

"Jeg har været helt og aldeles opslugt af Tour de chambre."

Anne Love Books

"En fremragende roman! Jeg læste den i ét langt stræk ... Tine Høeg skriver skarpe og spot on dialoger, der indkredser hvordan det er at være et ungt menneske - og hvordan ungdommens ubekymrethed vil blive afløst af voksenlivets alvor ... Velskrevet og uhyre sofistikeret i sin komposition. En læseoplevelse jeg vil huske meget længe."

Litteraturhuset.dk

"Tine Høeg rammer livet lige på sømmet."

Bogblogger.dk

"Jeg har læst den to gange! Dels fordi jeg slugte den alt for hurtigt ved første læsning (som man jo også kan komme til at gøre det med lækker sushi og hvidvin), og dels fordi den er god med så mange detaljer, at den med fordel kan læses mere end en gang ... En ny fin særlig stemme i dansk litteratur!"

Litfix

"En fantastisk roman ... Det er så genialt skrevet ... Tour de chambre er som at læse et manus til SKAM. Den skriger på at blive filmatiseret ... Sommerens helt store ungdoms-venskabs-kunstner- og kærlighedsroman."

Bogliv

"Fremragende ... Elementært, elegant og vanvittigt godt udført.""Fremragende ... Elementært, elegant og vanvittigt godt udført."

Bogbobler

"Jeg kom til at læse den i ét stræk, og det føltes bagefter lidt som at have frådset i alt for dyr kaviar. Som om jeg nogensinde har gjort det! Men de stramme og yderst velkomponerede linjer har ikke levnet ét eneste overflødigt ord, mens alt det mellem linjerne står rent – dog ikke bare som luft og fyld, men sprængfyldt af følelser og drama, spændinger og fortielser."

KulturXpressen

"En tour de force i følelser, drama og fortielser, fremragende fortalt ... Tine Høeg fletter fortiden og nutiden sammen på fineste vis og efterlader næsten læseren åndeløs ... Det er blændende."

Sidses bogreol

"Høeg er eminent til at skabe stemninger med meget få ord ... Det er en roman, der er et helt lille kunstværk i sig selv, uden det på nogen måde bliver prætentiøst eller for abstrakt. Jeg er ganske enkelt bare vild med det ... Det var sådan en bog, som jeg bare håbede aldrig ville slutte. "

Annes bogblog

"Jeg er fuldstændig forelsket i historien og den måde, som Tine Høeg har sat den op på ... Jeg er helt høj efter at have læst Tour de chambre, og jeg er ret sikker på, at det er noget af det bedste, jeg har læst i år."

Livet i dukkehuset

"Tine Høeg skriver så skønt og levende ... LÆS DEN!"

Julie The Book Cat

"Enormt indlevende og malerisk ... Jeg læste bogen nærmest ud i én køre ... Sproget er flydende, fortællingen er medrivende og karakterene nemme at føle med og for ... Og som bonus er den virkelig, virkelig pæn at have stående."

Maries Bogunivers

"Skrivestilen har den effekt, at man mærker historien meget intenst, og Høegs fortælling kommer helt ind under huden på læseren ... Jeg læste bogen i et stræk."

A bookful of

"Romanens sprog er stringent, mens formen er den dybeste form for kortprosa, jeg nogensinde har læst. En helt igennem fantastisk læseoplevelse."

Litteraturhjørnet

"Som et smukt kunstværk. Fortællingen er både charmerende, blid, sorgfuld, kantet og ærlig ... Den er skrevet i et musikalsk og levende sprog, og med stor præcision og klarhed tegnes personerne."

Trolderier

"Tine Høegs særlige lyriske prosa i skønlitterærform slår endnu en gang pusten ud af mig ... Det er imponerende, at Høeg med så få, men præcist udvalgte ord kan det."

Bogrummet.dk

"Det er virkelig en fremragende roman!"

Krummes Krummelurer

"Det er fuldstændig tidsopslugende. Og man mærker det. Helt ind i hjertet! ... Tine Høeg skriver fantastisk. Det er poetisk. Det er fængende."

En bog om ugen

"En af årets største læseoplevelser."

Hverdagsbog

"Denne her bog slog benene helt væk under mig! ... Hvert eneste ord er velvalgt ... Præcist og rørende."

Kulturmor.dk

"Jeg er ret vild med Tine Høegs sprog og hele digtroman-formen. Det er fortællinger skåret helt ind til benet men alligevel sprængfyldt af liv og følelser. Det er virkelig endnu en veldrejet roman, hun har begået."

Bogglæde

"Poetisk, underfundig og rørende ... Et enestående litterært kunstværk ... Mærkes i kroppen."


Køb 'Tour de chambre' hos din foretrukne boghandler

Bog

324 sider

Vejl. udsalgspris: 249,95 kr.

Udg. dato: 27. maj 2020

Omslag: K Vang

Format: Softcover m. flapper

ISBN: 978-87-434-0000-4

Lydbog

Varighed: 2 timer 46 min

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 27. maj 2020

Indlæst af: Tine Høeg

Omslag: K Vang

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0002-8

E-Bog

324 sider

Vejl. udsalgspris: 149,95 kr.

Udg. dato: 27. maj 2020

Omslag: K Vang

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0001-1

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu