Tine Høeg

Tine Høeg

En af dansk litteraturs nye stærke stemmer, der står bag både romaner, dramatik og digte.

"Det er stor kunst at skrive så tidstypisk og veloplagt, som hun kan."
- Euroman

Tine Høeg (f. 1985, Albertslund) brød stort igennem med Nye rejsende, som hun modtog Bogforums Debutantpris for. Romanen er solgt til udgivelse i England, Tyskland og Østrig, og Det Kongelige Teaters opsætning spillede for fulde huse i to sæsoner.

"Tekstbilledet minder om et prosadigt, men gennem det får hun løftet det hverdagsrealistiske til noget større og mere interessant. Det er gjort originalt og med sproglig præcision," skrev Fyens Stiftstidende bl.a. i en 5-stjernet anmeldelse af Nye rejsende.

I maj 2020 fulgte Tine Høeg debuten op med bestsellerromanen Tour de chambre, der er solgt til udgivelse i Sverige, England og Tyskland. I kølvandet på udgivelsen modtog hun Edvard P-prisen for sit forfatterskab i 2020 og har desuden skrevet radiodramatik for AKT1 samt bidraget til flere antologier. Derudover har hun bidraget med digte til Politiken og Betty Nansen Teatret.

Tour de chambre kan opleves som romankoncert – et musikalsk samarbejde mellem Tine Høeg og musikeren Simon Brinck – og filmrettighederne er solgt til Motor Productions, der bl.a. står bag filmen Pagten om forfatterne Karen Blixen og Thorkild Bjørnvig.

Tine Høegs anden roman er, ligesom hendes første udgivelse, dramatiseret til teater. Tour de chambre-forestillingen havde premiere på Det Kongelige Teater i september 2021.

Med romanen SULT (2022) skildrer Tine Høeg hvad fertilitetsbehandling gør ved et menneske, en kvinde, en kunstner, en kæreste, en krop.

I anmeldelsen af SULT kaldte Politiken den "en mørk roman om driften efter et barn. Og en ophøjelse af de kvinder, der ellers er blevet hånet - bonusmødre, stedmødre og barnløse kvinder ... Det føles afgørende at kunne læse om kærligheden i den sammenbragte familie ... en gribende roman," og gav romanen fem hjerter.

Interview med Tine Høeg om 'SULT'

"Det er en rasende og sorgfuld bog, tror jeg, men også en bog om kærligheden"

Kan man være kompromisløs både i kunsten og i kærligheden? Det er et af de spørgsmål, Tine Høegs tredje roman, SULT, rejser.

I dette interview fortæller hun om romanen og om at turde åbne døren til og kigge ind i et mørke.

"Det er en rasende og sorgfuld bog, tror jeg, men også en bog om kærligheden"

Interview med Tine Høeg

"Jeg har behov for ensomhed for at kunne skrive"

Hvordan bliver en roman til for Tine Høeg? Hvorfor er en opslagstavle afgørende? Og hvad kan hun læse, når hun selv skal skrive?

Læs mere om Tine Høegs arbejde som forfatter, om at være midt i det manuskript, der blev til romanen SULT.

"Jeg har behov for ensomhed for at kunne skrive"

Bogtrailer: 'SULT' af Tine Høeg

"Gør med min krop hvad I vil. Jeg kender den ikke længere, den har ikke noget med mig at gøre." Se traileren til SULT.
Interview med Tine Høeg om 'Tour de chambre'

"Et venskab er en kærlighedsrelation, som kan være lige så kompleks som den romantiske."

Med Tour de chambre har Tine Høeg skrevet en roman om venskab, forelskelse og død – og om begæret efter at skrive og skabe.

I dette interview fortæller hun om, hvordan hun fik idéen til romanen, og hvorfor hun har valgt, at handlingen skal foregå på et kollegium.

"Et venskab er en kærlighedsrelation, som kan være lige så kompleks som den romantiske."

Romankoncert: 'Tour de chambre' af Tine Høeg

Forfatter Tine Høeg og musiker Simon Brinck fremfører et uddrag fra deres romankoncert over 'Tour de chambre'. Det er en roman fortalt på en helt anderledes, sanselig måde i et fortættet og intimt lydunivers. Et musikalsk heartbreak.
Booking

Foredrag med Tine Høeg

Vil du gerne booke Tine Høeg til et foredrag?

For spørgsmål og henvendelser vedrørende arrangementer kan du læse mere på forfatterens hjemmeside.

Foredrag med Tine Høeg

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu