Tine Høeg

Tine Høeg

En af dansk litteraturs nye stærke stemmer, der står bag både romaner, dramatik og digte. Hendes værker er solgt til udgivelse i flere lande og er blevet opført som teater.

"Det er stor kunst at skrive så tidstypisk og veloplagt, som hun kan."
- Euroman

Tine Høeg (f. 1985, Albertslund) brød stort igennem med Nye rejsende, som hun modtog Bogforums Debutantpris for. Romanen er solgt til udgivelse i England, Tyskland og Østrig, og Det Kongelige Teaters opsætning spillede for fulde huse i to sæsoner.

"Tekstbilledet minder om et prosadigt, men gennem det får hun løftet det hverdagsrealistiske til noget større og mere interessant. Det er gjort originalt og med sproglig præcision," skrev Fyens Stiftstidende bl.a. i en 5-stjernet anmeldelse af Nye rejsende.

I maj 2020 fulgte Tine Høeg debuten op med bestsellerromanen Tour de chambre, der er solgt til udgivelse i Sverige, England og Tyskland. I kølvandet på udgivelsen modtog hun Edvard P-prisen for sit forfatterskab i 2020 og har desuden skrevet radiodramatik for AKT1 samt bidraget til flere antologier. Derudover har hun bidraget med digte til Politiken og Betty Nansen Teatret.

Tour de chambre kan opleves som romankoncert – et musikalsk samarbejde mellem Tine Høeg og musikeren Simon Brinck – og filmrettighederne er solgt til Motor Productions, der bl.a. står bag filmen Pagten om forfatterne Karen Blixen og Thorkild Bjørnvig.

Tine Høegs anden roman er, ligesom hendes første udgivelse, dramatiseret til teater. Tour de chambre-forestillingen havde premiere på Det Kongelige Teater i september 2021.

Tour de chambre
Bog

Tour de chambre

En roman om venskab, forelskelse og død – og om begæret efter at skrive og skabe. Et begær, der har sin egen vilje.
Læs mere om Tour de chambre
Interview med Tine Høeg

"Et venskab er en kærlighedsrelation, som kan være lige så kompleks som den romantiske."

Med Tour de chambre har Tine Høeg skrevet en roman om venskab, forelskelse og død – og om begæret efter at skrive og skabe.

I dette interview fortæller hun om, hvordan hun fik idéen til romanen, og hvorfor hun har valgt, at handlingen skal foregå på et kollegium.

"Et venskab er en kærlighedsrelation, som kan være lige så kompleks som den romantiske."
"Et venskab er en kærlighedsrelation, som kan være lige så kompleks som den romantiske."

Romankoncert: 'Tour de chambre' af Tine Høeg

Forfatter Tine Høeg og musiker Simon Brinck fremfører et uddrag fra deres romankoncert over 'Tour de chambre'. Det er en roman fortalt på en helt anderledes, sanselig måde i et fortættet og intimt lydunivers. Et musikalsk heartbreak.

Booking

Foredrag med Tine Høeg

Tine Høeg holder foredrag om sit forfatterskab og afholder workshops i at skrive. Desuden har hun et samarbejde med guitarist og komponist Simon Brinck, hvor de spiller romankoncerter - et kombineret lyd- og tekstunivers.

Læs mere på Tine Høegs hjemmeside.

Foredrag med Tine Høeg
Foredrag med Tine Høeg

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu