SULT

SULT

En roman om hvad fertilitetsbehandling gør ved et menneske, en kvinde, en kunstner, en kæreste, en krop.

"En gribende roman"
- Politiken

Mia og Emil har selv forsøgt at få et barn i et år og starter nu i fertilitetsbehandling. Emil har to børn fra et tidligere forhold. Mia er forfatter og har altid vidst, at hun vil være mor. Hun begynder at skrive tekster fra et behandlingsforløb, der bliver stadig mere gennemgribende og truer med at få alt til at falde fra hinanden. Samtidig lever og vokser skriften, den bliver en frelse, men bringer også yderligere uro ind i parforholdet. Kan man være kompromisløs både i kunsten og i kærligheden?

SULT er en roman om begær efter liv. Driften efter at skrive flyder sammen med det erotiske begær, der flyder sammen med begæret efter at blive befrugtet, føde et barn. Den er skrevet fra et uroens sted, hvor intet er afklaret. En tilstand af længsel, smerte, håb og vanvid.

Udgivelsesdato: 10. juni 2022.

Tine Høeg
Forfatter

Tine Høeg

En af dansk litteraturs nye stærke stemmer, der står bag både romaner, dramatik og digte.
Læs mere om Tine Høeg

Bogtrailer: 'SULT' af Tine Høeg

"Gør med min krop hvad I vil. Jeg kender den ikke længere, den har ikke noget med mig at gøre." Se traileren til SULT.

Anmeldelser

Politiken

"En mørk roman om driften efter et barn. Og en ophøjelse af de kvinder, der ellers er blevet hånet - bonusmødre, stedmødre og barnløse kvinder ... Det føles afgørende at kunne læse om kærligheden i den sammenbragte familie ... en gribende roman."
- Benedicte Gui De Thurah Huang

Magasinet Liv

"En ærlig og detaljerig fortælling om, hvordan det er at ønske sig et barn mere end noget andet, og hvordan det næsten kan føles endnu mere ensomt at ønske, når ens kæreste allerede har børn ... Smukt og skælvende portræt af et menneske, der lever med en livsdrøm, som ikke vil gå i opfyldelse. Til dig, der kan spejle dig i en fortælling om ufrivillig barnløshed."
- Caroline Rutter

Jyllands-Posten

"Man skal være underlig i hovedet for ikke at blive engageret af Tine Høegs nye roman ... en raffineret sammenfletning af autofiktion og et menneskeligt drama."
- Erik Svendsen

Kristeligt Dagblad

"Et kampskrift for kvindekroppen - og den måde vi ser og taler om den ... En rig, horisontudvidende og i lange stræk virkelig stærk roman med andre ord, der forhåbentlig vil komme til at åbne for og nuancere mange samtaler fremover."
- Martin Rohr Gregersen

Ekstra Bladet

"Sympatisk og nuanceret ... Der er et klædeligt raseri, som giver teksten en nødvendig nerve. Tilsat de ømme tekststykker om stedbørnenes, kærestens og vennernes omsorg og egne kampe danner dagbogsnotaterne tilsammen en nuanceret og smertende skildring af en kvinde i krise."
Molly Balsby

Søndag

"Fanger al den desperate sorg, som kampen for at blive gravid kan være."
- Anna Møller

Dansk BiblioteksCenter

"Personligt, sårbart og råt. Sproget er som altid hos Tine Høeg præcist, luftigt og rammer dybt i kroppen."
- Ulla Stangerup / Lektørudtalelse

Kulturmagasinet Fine Spind

"Romanen har en urkraft i sig. Den er som et langt brøl, en enorm kraftudladning. Tine Høeg skriver råt og kompromisløst."
- Rikke Engsig Nielsen

Litteratursiden

"Skriften brænder ned af siderne i Tine Høegs smukke og sanselige roman ... SULT udfylder uden tvivl et tomrum i samtalen om det moderne kvindeliv med alt hvad det indebærer."
- Nana Thejll Jakobsen

Anetteslitteratursalon

"Tine Høeg brillerer i sin tredje roman igen med minimalistisk lyrisk skarphed."

Anettesbookshelf

"Den bog, jeg ikke vidste, jeg manglede ... Sjældent har jeg følt en bog så meget ... Man ikke kommer igennem uden at fælde en tåre."

Litfix

"Noget af det mest ægte og rå jeg har læst ... En stærk, kropslig og insisterende fortælling ... Kort sagt et fænomenalt litterær studie udi kvinden og alt hendes væsen."

Skyggetanten

"Sårbar og ærlig fortælling ... den smukkeste bog længe"

Litteraturdk

"Dansk litteraturs Beyoncé er tilbage med en regulær gyser for den moderne kvinde."

Boghunden

"En af de største stemmer i dansk litteratur. Med SULT har hun begået et mesterværk."

Sidsesbogreol

"En velskrevet, bevægende og ganske enkelt fantastisk roman skrevet i den Tine Høeg stil, jeg efterhånden kender og elsker."

Bog_review

"Virkelig et mesterværk, Tine Høeg har skrevet ... klokkeklare, præcise, hjerteskærende formuleringer."

Knirkes.boeger

"Kryber under huden. Sulten efter at passe ind, sult og længsel efter at føle sig hel, efter kernefamilien ... en fantastisk bog."

Litteraturhjoernet

"Beskriver de ærlige, rå følelser et menneske som er i fertilitetsbehandling besidder. Netop derfor har denne bog manglet ... SULT er en helt særlig læseoplevelse"

Simonekarlasboeger

"En rå og ærlig fremstilling af fertilitetsbehandling ... Høeg er en mester til at beskrive de situationer og følelser, vi helst ikke vil stå ved."

Ordomlitteratur

"Kunne skrive millioner af ord om SULT, om hvor rå den er, hvor vidunderligt sproget er ... Dog vil jeg slutte med et wow og så lade bogen tale for sig selv."

Mariasbogtanker

"Det er en rørende bog. En meget smuk bog ... SULT er et vigtigt indspark i litteraturen – det et fokus, som jeg ikke har læst noget om før. Det er en vigtig roman."

Marina.og.boegerne

"Tine Høeg har skrevet dansk litteraturhistorie. Det er jeg slet ikke i tvivl om ... Fremstår så elegant, at jeg ikke tvivler på, at det er vanvittigt svært og kun kan gøres af en stor forfatter"

Littuna.nu

"En roman, der handler om at stå sammen, når man bliver revet fra hinanden og overleve, når man føler, man er ved at drukne. Jeg tror, det er lang tid siden, jeg har læst så vigtig en bog."


Køb 'SULT' hos din foretrukne boghandler

Bog

432 sider

Vejl. udsalgspris: 299,95 kr.

Udg. dato: 10. juni 2022

Omslag: K Vang

Format: Hæftet med flapper

ISBN: 978-87-434-0264-0

E-Bog

432 sider

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: 10. juni 2022

Omslag: K Vang

Format: ePub

ISBN: 978-87-434-0265-7

Lydbog

6 timer 30 minutter

Vejl. udsalgspris: 169,95 kr.

Udg. dato: 10. juni 2022

Indlæst af: Sicilia Gadborg Høegh

Omslag: K Vang

Format: Download

ISBN: 978-87-434-0266-4

Din browser er forældet!

Opdater din browser for at se siden korrekt

Opdater nu